Hardenberg

Bransveen fase 2 volop in ontwikkeling

Door de redactie

Aan de zuidkant van Dedemsvaart vind je de nieuw woonbuurt Bransveen. In Bransveen worden de komende jaren nog eens 95 woningen gebouwd. Bransveen ligt aan de rand van het groene buitengebied en is een groene, duurzame en overzichtelijke buurt met een bijzonder prettig woon- en leefklimaat.

Het ontwerp van de buurt is geïnspireerd op het sfeerbeeld van de oude kanalen en wijken in Dedemsvaart, met daarlangs gevarieerde bebouwing en veel groen. Lange zichtlijnen, ook vanuit de buurt naar het landelijke gebied, bepalen het beeld.

In Bransveen is veel ruimte voor groen en water. Brede groenstructuren doorkruisen de hele wijk. Hier wordt overtollig water, bijvoorbeeld na een flinke regenbui, opgevangen in wadi's en vervolgens geïnfiltreerd in de bodem. Daarnaast is er ruimte om te spelen, te wandelen of elkaar te ontmoeten. De groenzones, wadi's, speelvelden en fiets-/wandelpaden geven Bransveen een eigen identiteit. Ook energiebesparing heeft aandacht: dankzij de ligging van de kavels kan zonne-energie zo optimaal mogelijk toegepast worden. Er is ruimte voor verschillende woningontwerpen bij particulier opdrachtgeverschap zodat een aantrekkelijk en wisselend beeld ontstaat in de woonbuurt.

Tweede fase in ontwikkeling

In de eerste fase van Bransveen zijn de afgelopen jaren circa 175 woningen gebouwd. De tweede fase is nu volop in ontwikkeling. Om te kunnen blijven voldoen aan de grote vraag naar nieuwbouwwoningen, worden 95 nieuwe woningen gebouwd aan de oostkant van Bransveen: tussen de bestaande bebouwing van Bransveen aan de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. De woningen in deze uitbreiding van Bransveen worden in drie fasen gebouwd.