Twenterand

Brandweer in Den Ham zet bedrijven in het zonnetje

Door de redactie

Op woensdag 6 februari reikt burgemeester Annelies van der Kolk een gevelbordje uit aan het bedrijf Meuleman Engineering in Den Ham. Dit in het kader van de regionale wervingscampagne van Brandweer Twente. Voor 20 van de 29 kazernes in Twente zoekt de brandweer nieuwe vrijwilligers. Ook voor de brandweerkazerne in Den Ham zijn we op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Tijdens de campagne gaat speciale aandacht uit naar de werkgevers van de brandweer vrijwilligers.

Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega's bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Vanuit 29 kazernes in Twente werken ze 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoekt de brandweer weer enthousiaste vrijwilligers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Kazerne Den Ham

Voor de kazerne in Den Ham aan de Dorpsstraat 49 zijn ze op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers. "Op dit moment zijn er 19 vrijwilligers actief in Den Ham en daarmee zitten we krap in ons jasje", aldus Bertil Kampherbeek, kazernecoördinator van Den Ham. "Onze kazerne werd vorig jaar 85 keer gealarmeerd voor een burger in nood. We zoeken vooral mensen die overdag in de buurt van de kazerne wonen of werken".

Werkgevers van vrijwilligers

Dit jaar richt de campagne zich ook op Twentse werkgevers. "In diverse bedrijven rondom de kazerne in Den Ham werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf", aldus Mark Groenen, teamleider bij de brandweer. "Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig, omdat zij via de brandweer een geldig certificaat ontvangen. Om werkgevers daarvan bewust te maken en de huidige werkgevers van vrijwilligers te bedanken, overhandigt de brandweer dit jaar aan de werkgevers van de vrijwilligers een gevelbordje met de tekst 'hier werken brandweervrijwilligers'".Op woensdag 6 februari reikt burgemeester Annelies van der Kolk een bordje uit aan het bedrijf Meuleman Engineering. Het werkgeversbordje kan aan de gevel van het bedrijf, zo is voor iedereen te zien dat de ondernemer maatschappelijk betrokken is.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: als de pager gaat wordt op je gerekend, ook overdag. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks, hiervoor ontvang je een vergoeding.