Hardenberg

Boudrie Kachels en Haarden kijkt naar de toekomst tijdens de Vuur Zeker Dagen

Door de redactie

Het jaar 2019 nadert het einde. Waar veel mensen de tijd nemen om terug te blikken op het jaar kijkt Boudrie Kachels en Haarden juist vooruit! De kachelspeciaalzaak uit Oldenzaal organiseert daarom de Vuur Zeker Dagen. Drie dagen lang staat het stoken van de toekomst centraal. In een tijdperk waarin iedereen een mening heeft over het stoken van kachels- en haarden wil Boudrie graag de kansen voor de toekomst benadrukken.

Tijdens de Vuur Zeker Dagen staat onder andere het merk Element4 in het middelpunt. Een gashaard is zeker niet uit de mode. Integendeel! Gas is nog steeds één van de schoonste brandstoffen die we kunnen gebruiken. Het feit dat we in een nieuwbouwwoning geen vaste aardgas aansluiting meer krijgen, houdt niet in dat een gashaard onmogelijk is. De gashaarden van Element4 kunnen vrijwel allemaal branden op het nieuwe gas. Zo geniet u toch van een schone én fraaie gashaard zonder aardgasaansluiting.

Heeft u wel een aardgasaansluiting? Ook dan is een gashaard geen verspilde moeite. Mocht uw gemeente beslissen om u af te koppelen van het aardgas, dan geeft Element4 een gratis ombouwgarantie. De fabrikant zorgt dat de haard geheel gratis omgebouwd wordt naar een het nieuwe gas. Zo verwarmt u de woonkamer duurzaam en sfeervol. Daarnaast heeft u de garantie dat u nog jarenlang plezier heeft van uw Element4 gashaard.

Primeur: Eerste vierzijdige gashaard in Nederland

Boudrie Kachels en Haarden heeft een landelijke primeur! In de showroom in Oldenzaal staat namelijk de eerste vierzijdige gesloten gashaard van Nederland brandend opgesteld. De Element4 Summum 140 4S gashaard is te plaatsen in het midden van een ruimte zonder dat lijstwerk of stijlen het zicht op uw vuur ontneemt.

Optimaal genieten met houthaarden van Brunner en Hase

Tijdens de Vuur Zeker Dagen staat ook het stoken van hout in de schijnwerpers. Het stoken van hout wordt momenteel breed uitgemeten in de media. Boudrie Kachels en Haarden wil graag laten zien dat het stoken van hout niet vervuilend of overlast gevend hoeft te zijn. Het is vooral belangrijk om te weten hoe er gestookt moet worden. Het toestel dat u hiervoor gebruikt is van onschatbare waarde. Het is belangrijk een toestel te gebruiken dat voldoet aan het Ecodesign 2020 norm. Deze keuring wordt in 2020 van kracht in Nederland. Het gehele assortiment van Boudrie Kachels en Haarden voldoet inmiddels aan deze nieuwe norm. Twee merken die tijdens de Vuur Zeker Dagen extra worden uitgelicht zijn Brunner en Hase.

Brunner is een Duitse fabrikant van hout inbouwhaarden. Het merk staat bekend om haar ongekende kwaliteit, een ongeëvenaard stookcomfort en gebruiksgemak. Brunner haarden hebben een zeer verfijnde verbrandingstechniek waardoor u schoon kunt stoken met een minimale uitstoot.

De vrijstaande haarden van de eveneens Duitse fabrikant Hase zijn nog steeds immens populair in het assortiment. Het zijn unieke designkachels die in vrijwel elk interieur tot zijn recht komen. Dankzij de haarden met keramiektoepassingen is het zelfs mogelijk om uw vrijstaande kachel in kleur te bestellen. Hase staat garant voor het mooiste vuur. Schoon én milieuvriendelijk.

Altech aanwezig met showcontainer

Ook het bekende merk Altech is aanwezig tijdens de Vuur Zeker Dagen. De fabrikant van speksteenkachels heeft haar showcontainer weer opgesteld in Oldenzaal met daarin een fraaie selectie aan producten. Daarmee zijn er meer dan twintig speksteenkachels te zien tijdens de Vuur Zeker Dagen. Het speksteen van Altech wordt gebruikt als een soort accu. De warmte wordt opgeslagen in het massieve speksteen, waardoor het verwarmingsproces over een langere periode plaatsvindt. De kachels van Altech zijn verkrijgbaar als houtkachel, maar sinds kort ook als pelletkachel.

Kom kachels kiek'n bie Boudrie!

De Vuur Zeker Dagen bij Boudrie Kachels en Haarden vinden plaats van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 november. Kom de unieke collectie kachels en haarden bekijken in de showroom aan de Thorbeckestraat 80 in Oldenzaal. Laat u informeren over het duurzaam en sfeervol verwarmen van de toekomst. Op donderdag 21 en vrijdag 22 is de showroom geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 23 november is de showroom geopend van 10.00 tot 17.00 uur.