Hardenberg

Bostheater beleeft swingende start nieuw seizoen

Door de redactie

Het Bostheater in Gramsbergen beleefde zaterdagavond een swingende start van het seizoen. Die werd verzorgd door de band Soul Vibration met voormalig Gramsbergse Kristel Olthuis als een van de vier zangeressen.

Wethouder Jan ten Kate van de gemeente Hardenberg, met onder meer evenementenbeleid in zijn portefeuille, sprak voor het optreden een kort openingswoord. Daarin prees hij Stichting ProGram en de vrijwilligers voor hun inzet voor het enkele jaren geleden volledig gerenoveerde openluchttheater, dat al dateert uit 1957. "Als gemeente kunnen we met een subsidie uit ons evenementenfonds een bijdrage leveren om iets mogelijk te maken, maar vrijwilligerswerk is toch de kurk waar de samenleving op drijft".

Daarna betrad de elfkoppige band Soul Vibration het podium. Ongeveer 150 bezoekers woonden het optreden bij, en dat hadden er volgens ProGram wel wat meer mogen zijn. Maar de openingsvoorstelling ondervond natuurlijk concurrentie van het songfestival op televisie, al was de kwaliteit in Het Bostheater behoorlijk wat hoger dan de meeste songfestivalliedjes. Soul Vibration bracht twee sets met soulmuziek uit de zestiger en zeventiger jaren. Met ballads en swingnummers van soulgrootheden als Otis Redding, Wilson Picket, Sam & Dave en Queen of Soul Aretha Franklin. Voor zangeres Kristel Olthuis kwam met dit optreden een droom uit. Ooit speelde ze als klein meisje in het bos, de plaats waar ze nu zong met een fantastische band.

Het volgende optreden in Het Bostheater is op zaterdag 1 juni Sjompiesingers met het vermaarde trio Ancora, dat shantyliederen zingt met een pop- en Ierse folksound. Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Die zijn te koop tijdens de openingsuren bij de RegioBank in n Gramsbergen en door een email te sturen met vermelding van naam, volledig adres, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten naar stichtingprogram@gmail.com.