Coevorden

Boogschieten op de Koningsspelen

Ingezonden

Op vrijdag 21 april werd alweer de 5e editie van de jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd, waarbij scholen door het hele land in beweging komen en kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. Ook in Coevorden en omgeving werden de Koningsspelen uitbundig gevierd, maar voor vier scholen uit de regio waren de Spelen dit jaar extra speciaal. Zij mochten namelijk kennismaken met een wat minder bekende tak van het sporten: boogschieten!

Dit jaar deed handboogvereniging De Veerkracht uit Coevorden voor het eerst mee aan de jaarlijkse Koningsspelen, en met succes. Leerlingen van de Stidalschool in Dalerveen lieten weten dat ze het 'fantastisch' vonden om een keer te mogen boogschieten en hebben zich goed vermaakt. Op het sportveld van Dalen hebben in totaal drie groepen van tien kinderen kennisgemaakt met het boogschieten. Ook de kinderen van de Sint Theresiaschool in Steenwijksmoer hebben het erg naar hun zin gehad. Zij mochten hun pijlen schieten op het voetbalveld van Steenwijksmoer. Zowel de jongens als de meisjes gaven aan dat ze een 'geweldige' tijd hebben gehad.

De Parkschool en Paul Krugerschool uit Coevorden kwamen zelf op bezoek bij het schietterrein van De Veerkracht aan de Euregioweg te Coevorden, waar ze boogschietclinics kregen van onder andere clubvoorzitter Eric Beekelaar. De Parkschool was al vaker bij De Veerkracht geweest tijdens hun jaarlijkse sportdag, maar ook deze keer weer vonden de twee groepen van vijftien kinderen het een geweldige dag en gaven sommigen zelfs aan lid te willen worden. De Paul Krugerschool kwam 's middags met een groep van 21 kinderen, en ook zij vonden het erg 'gaaf' en 'cool' om te leren boogschieten.

Al met al was het een geslaagde dag, zowel voor de kinderen als voor De Veerkracht zelf. De Veerkracht wil dan ook graag alle vrijwilligers bedanken voor hun tijd en inzet voor de club, maar vooral ook voor het feit dat ze de leerlingen van deze vier scholen een onvergetelijke demonstratie hebben gegeven. Wat HBV De Veerkracht betreft is boogschieten op de Koningsspelen dan ook absoluut voor herhaling vatbaar!