Hardenberg

Boodschappenbus wordt Uit Bus

Door de redactie

De Stichting Boodschappen Bus Vechtdal heeft haar naam gewijzigd in Stichting Uit Bus Vechtdal. Belangrijkste reden was dat zelden boodschappen werden gedaan maar veel leuke ritten werden gemaakt voor de ouderen uit de gemeentes Ommen, Hardenberg en Dalfsen.

De Boodschappen Bus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds met als doel ouderen op te halen van huis, een boodschapje te doen en ze daarna weer netjes thuis af te leveren. Er bleek weinig belangstelling voor deze dienstverlening te bestaan. Wat wel succesvol bleek te zijn was met de ouderen op stap te gaan. De Boodschappenbus krijgt daarom een nieuwe naam: BoodschappenPlusbus. Zo is de BoodschappenPlusbus tien jaar geleden ook in Ommen begonnen. Ook hier vielen de uitstapjes erg in de smaak. Er worden per jaar een kleine tweehonderd ritten gemaakt, vooral in de drie noordelijke provincies, Overijssel en Gelderland. Maar ook ritten naar Zandvoort, Rotterdam en musicals zitten in het programma. De uitstapjes kunnen rondritten zijn, maar ook rondvaarten. Verder worden regelmatig musea bezocht en worden de ouderen mee uit eten genomen in betaalbare restaurants. Het team bestaat uit alleen vrijwilligers: elf chauffeurs waaronder drie bestuursleden, twee telefonistes en een webmaster.

De bus heeft een gemakkelijke instap en airco. Op elke rit kunnen maximaal acht personen mee, de gemiddelde bezetting van 7,2 personen is dus erg hoog. De ouderen worden van huis opgehaald en worden na de rit weer netjes thuis afgeleverd. De stichting kent geen lidmaatschapskosten. Meer informatie vindt u op www.bbvechtdal.nl.