Hardenberg

Bondscoach Sarina Wiegman verrast voetbalclub SV Gramsbergen

Door de redactie

Dinsdagavond 23 juni werd voetbalclub SV Gramsbergen tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. SV Gramsbergen krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging.

Op basis van dit voorstel is SV Gramsbergen door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman

De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan SV Gramsbergen en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter sponsorzaken van voetbalclub SV Gramsbergen, Jan Menno Brink; "Deze kans die door ING geboden werd hebben we met beide handen aangegrepen. En als in Gramsbergen ergens de schouders onder gezet worden, ontstaan er al snel mooie dingen. Inge ter Voorde en Marco Kunstman leverden een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de pitch. Visueel werd deze nog eens bekrachtigd door Angela van der Kamp met een pakkende video waarin (bijna) 50 jaar vrouwenvoetbal binnen SV Gramsberen in drie minuten werd uitgelicht. Het was gisteravond dan ook een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van SV Gramsbergen is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij onze investeringen in het vrouwenvoetbal uitbreiden en de kwaliteit naar een hoger niveau brengen. Dit gaan we doen door een campagne in te richten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club".Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; "Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken".

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen

Het moet 'normaal' worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nog meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: "Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. SV Gramsbergen is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen".