Hardenberg

Bomen- en plantenwandeling in herfstig Reestdal

Door de redactie

Op zondag 10 november organiseert Landschap Overijssel een heerlijke herfstwandeling in het Reestdal. Met een gids van ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. De nadruk ligt tijdens deze excursie op de verschillende bomen en planten. De natuur laat in deze periode haar mooiste kleuren zien, dus kom en geniet mee! De wandeling start om 13.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest.

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de bomen laten al hun eikels en kastanjes vallen. De herfst is in volle gang! De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord. Tip: trek stevige schoenen aan en pas je kleding aan op het weerbeeld.

De bijdrage is vijf euro per persoon, kinderen onder de twaalf jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas, evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig. Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom voor algemene informatie over het centrum en het omliggende natuurgebied en natuurlijk voor een kop koffie met overheerlijk Reestdalkoek.