Hardenberg

Boerenmarkt in De Krim

Door de redactie

Woensdag 21 augustus vind de Boerenmarkt plaats bij Hoeve Bosman in de Krim. Familie Bosman organiseert al sinds jaar en dag deze gezellige boerenmarkt op de derde woensdag in augustus. Erna Bosman: "Woensdag 21 augustus is het de 20ste boerenmarkt, dan stellen wij ons erf open voor bezoekers. Omdat dit de laatste keer is dat wij dit organiseren maken wij er samen met de Sjompiesingers een feestje van".

Een veertigtal stands staan opgesteld in en om de boerderij. Er staan boeren en tuinders die hun producten verkopen zoals boerenkaas, meel, groente, worst, honing, fruit en natuurlijk de bosvrouwtjes producten van Hoeve Bosman zoals ijs, kaas en advocaat.

Decoratieve en creatieve stands

Naast de boerenproducten zijn er ook decoratieve en creatieve stands met producten als boerenplanten en huis en tuin decoraties. Dit alles met een knipoog naar het platteland.

Springkussen en huifkartocht voor de kinderen

Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, knuffelen in de knuffelhoek met konijnen en cavia's, geschminkt worden en een eigen springtouw draaien. Er kan door jong en oud genoten worden van een huifkartocht.

Demonstraties

Dierenartsen praktijk Slagharen is aanwezig om alles te vertellen over de koe en haar gezondheid. En voerleverancier CAV Den Ham staat er met een stand om u alles te vertellen over de voeding van de koe.

Ook zijn er demonstraties paling en zalm roken en van de touwslager en klompen maker.

Fiets en wandel route

De markt begint om 11.00 uur maar wilt u de omgeving van De Krim ontdekken? Vanaf 10.00 uur kunt u een gratis fiets of wandelroute ophalen bij de koffiestand op de markt. En als u weer terug bent kunt u genieten van alles wat er te beleven, te zien en te proeven is op de boerenmarkt.

Even Pauze...

Dan kunt u genieten van een heerlijke boerenpannenkoek, huisgemaakte soep of runder hamburger. En als toetje een heerlijk schepijsje of softijsje van eigen koeienmelk. U bent welkom op woensdag 21 augustus bij Hoeve Bosman, Posthoornweg 38, 7781PK De Krim. Tel: 06-25513 97. De toegang voor de boerenmarkt is gratis. Parkeren kost twee euro.