Hardenberg

Boerderij Verwendagen

Door de redactie

Komende zomer organiseert de Vereniging De Boer als Gastheer op vier verschillende data 'Boerderij-Verwendagen'. Dit zijn unieke fiets/auto routes, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal maar ook langs diverse boerderijen. Op elke boerderij wacht de bezoeker een verrassing in de vorm van een bijzondere verwennerij. De trotse boeren en boerinnen laten graag zien hoe ons dagelijks voedsel wordt geproduceerd en op welke wijze het landschap wordt onderhouden. Van harte welkom.

Bij het startpunt van de route krijgt men een Koe-die-bek onder andere gevuld met boerenmunten. De munten kunnen worden ingeleverd bij de boerderijen die deelnemen aan de route, in ruil voor een verwennerij. Deze kan bestaan uit; een gastvrije ontvangst met consumptie, een rondleiding, een proeverij met streekproducten, een bijzondere boeren-activiteit of heerlijke pannenkoeken die in een super grote koekenpan worden gebakken.

De vier routes voeren elk door een andere streek van het Vechtdal. Elke route heeft een eigen thema en een eigen verwenprogramma. Starten kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur. De kosten bedragen vijftien euro per persoon. Kinderen tot en met de lengte van een pakje stro mogen gratis mee. De dag eindigt om 17.00 uur in verband met de werkzaamheden op de boerderijen.

Boerengrensroute

Op dinsdag 23 juli start de Boerengrensroute van 30 km. Omgeving De Krim, Slagharen, Hollandscheveld, Nieuwlande. De start is bij Hoeve Bosman, Posthoornweg 38, 7781 PK in De Krim

Boer en Vecht route

Op dinsdag 30 juli start de Boer en Vecht route van 25 of 33 km. Omgeving Diffelen, Beerze, Brucht. De start is bij Aspergeboerderij 'het Nijenhuis', Rheerzerweg 127 7795 DB in Diffelen (Hardenberg)

Boeren-picknick route

Dinsdag 6 augustus de Boeren-picknick route van 30 km. Omgeving Centrum Ommen, Varsen, Witharen en Arrien. De start is bij De Varsenerhof, Emslandweg 6, 7731 RP in Ommen

Bergboerenroute

Dinsdag 13 augustus de Bergboerenroute van 32 km. Omgeving Eerde, Dalmsholte, Lemelerveld. De start is bij De Meulenhorst, Achterbroekweg 1, 7731 PN in Ommen

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden wordt op prijs gesteld. Extra informatie over de routes, verwenprogramma's en het aanmelden is te vinden op de site www.deboeralsgastheer.nl.