Hardenberg

Boeldag Slagharen blijft bestaan

Door de redactie

De Boeldag blijft toch behouden voor Slagharen. De Commissie Boeldag Slagharen maakte onlangs bekend te stoppen met de organisatie en vreesde dat het evenement daarmee zou verdwijnen omdat er niemand leek te zijn die de fakkel kon overnemen. Nu is toch een nieuwe organisator gevonden: organisatiebureau Wildro uit Hoogeveen organiseert de Boeldag vanaf dit jaar.

G.Brokelman

Gerrit Kottier, woordvoerder van de commissie: "We zijn er toch in geslaagd om het grootste eendaagse evenement van Noordoost Nederland voor Slagharen te behouden". Samen met medebestuurslid Eelko Helmich overhandigde hij op zaterdag 19 januari twee bodywarmers aan Sophia en Pedro Kleine van organisatiebureau Wildro, als symbolische overdracht van de organisatie. Wildro organiseert op dinsdag 30 juli de 57e editie van de Boeldag.

"De eerste Boeldag in 1963 trok direct massa's dagjesmensen naar het dorp en bleek door de jaren heen een gouden formule. Vanwege ziekte van mijn vrouw ben ik genoodzaakt om te stoppen als commissielid. Om de Commissie levensvatbaar te houden moest het bestuur uit minimaal drie leden bestaan. Ondanks persoonlijke gesprekken met verenigingen en andere maatschappelijke organisaties in Slagharen kwam er geen enkele positieve reactie en dat was teleurstellend", aldus Kottier. "Na een mededeling in de regionale weekbladen reageerden Pedro en Sophia directeur/ eigenaar van Wildro. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek klikte het al", zegt Helmich.

"Wildro organiseert al 24 jaar tientallen jaarmarkten, boekenmarkten, festivals, kerstmarkten, braderieën en jaarmarkten. Ook de jaarmarkt in Gramsbergen op 6 september wordt door deze organisatie georganiseerd. We zijn dan ook bijzonder content met de afspraken die we hebben gemaakt voor het voortbestaan van Boeldag Slagharen, het hoort gewoon bij de cultuur van dit mooie dorp", aldus Kottier en Helmich.