Hardenberg

Boekstartcafé organiseert Muziek op Schoot workshop

Door de redactie

Tijdens het Boekstartcafé: Voorleesuurtje van juni komt Michelle Wassing van de Fluiterij langs voor een muzikale workshop voor kinderen van nul tot vier jaar: 'Muziek op Schoot'.

Simon Felix

De 'Muziek op Schoot' workshop is voor iedere dreumes of peuter die staat te swingen aan de tafel. Die niet stil kan zitten bij het horen van muziek. Het is leuk om als ouder samen met je kindje muziek te maken omdat het een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Ook is het een vrolijke kennismaking met andere kindjes. Muziek in het algemeen en zingen in het bijzonder hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van een kind: het stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, het is de ideale basis voor de muzikale ontwikkeling, de motoriek wordt er mee geoefend, denk aan: klappen, dansen, mee bewegen op muziek en het is een goede training voor het geheugen en de concentratie: het onthouden van woordjes en melodieën. Met muziek gebeurt dit allemaal spelenderwijs.

De Bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart nodigen dan ook alle kinderen van nul tot vier jaar uit om samen met hun (groot- of gast)ouders naar het Boekstartcafé te komen. Op 26 juni van 10.00 tot 11.00 uur in Hardenberg en op 27 juni van 10.30 tot 11.30 uur in Dedemsvaart. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.