Hardenberg

Boekpresentatie van 95 jarige

Door de redactie

Henk Obermeijer 95 jaar presenteerde zaterdag 5 oktober zijn boek 'De vlucht waar het ooit begon'. In de Showroom Kymco EnJoy Hardenberg kreeg Joost Hoogvliet vertegenwoordiger van de V.O.C. uit handen van Henk Obermeijer het eerste exemplaar.

Henk is op 11 juni 1924 geboren in het academisch ziekenhuis in Utrecht. Hij is als negenjarige jongen van huis gehaald om bij Heracles te komen voetballen. Als talentvolle voetballer maakt Henk al op 17 jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Heracles.

Als 18-jarige wordt hij opgepakt door de Duitsers voor gedwongen tewerkstelling in Duitsland (1942). Dit maakt direct een einde aan zijn veel belovende voetbalcarrière. In de zomer van 1943 vlucht Henk weg uit Duitsland, en duikt onder in Harfsen tot het einde van de oorlog. Eind april 1945 tekent Henk als oorlogsvrijwilliger voor de oorlog tegen Japan, Henk reist via Engeland en Australië naar Indië. Na een zware periode in Indië keert Henk in 1948 terug naar Holland en beland in de paardenfokkerij, waarin hij erg succesvol was.

Dit indrukwekkende verhaal heeft Henk in een 223 pagina tellend boek weten te omschrijven. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit verhaal te gaan lezen. Het boek is ook online te verkrijgen bij boekhandel Heijink in Hardenberg.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer