Hardenberg

Boekpresentatie De Wereld Rond Hond

Door de redactie

Zondag 8 december kwam het boek 'De Wereld Rond Hond' officieel uit en de boekpresentatie was bij Hondenschool Happy Tails in Beerzerveld. De toen 8-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld, haar hond Kate en zwerfhondje Sophie zijn de hoofdrolspelers in dit bijzondere boek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De bijzondere band die Amy en Kate hebben, mede door de sport die ze allebei zo leuk vinden, namelijk frisbee, was voor de schrijfster onder andere inspiratie om dit boek te schrijven. Het waargebeurde verhaal is als volgt:

Sophie is door een Zuid-Spaanse zwerver als puppy gevonden in een vuilcontainer. Sophie heeft een tijd bij deze zwerver geleefd, heeft een nestje pupjes gekregen en de zwerver is een jaar later overleden, dus Sophie had en geen baasje meer waar ze zielsveel van hield en geen dak boven haar hoofd. Sophie werd toen via de stichting van schrijfster Maaike van Poelje opgevangen in een asiel in Zuid Spanje.

In die tijd kreeg Karen Mulders van Happy Tails een opdracht om een hond voor een wereldreiziger te vinden. Deze hond moest niet te groot zijn, een beetje stoer, atletisch en slim, zodat ze de wereld rond kon reizen naast en achterop de fiets, op de roeiboot en lopend. Samen met hond Kate is Karen afgereisd naar Spanje. Daar heeft Karen meerdere asielen bezocht in Spanje en Portugal, en uiteindelijk heeft ze Sophie uitgekozen om mee te nemen naar Nederland. Het was liefde op het eerste gezicht met Sophie. Sophie heeft een tijd bij Happy Tails gewoond, waar gestart is met het trainen. Uiteindelijk is Sophie getraind op onder andere de roeiboot, in de dierentuin met wolven, panters, slangen, etc. om te leren gevaarlijke dieren te negeren. Ze moest stil zijn als ze samen met de wereldreiziger in de tent sliep terwijl er wilde dieren in de buurt waren. Ze moest leren langere tijd naast de fiets lopen, etc. De intensieve training heeft Karen samen met haar toenmalige stagiaire Tim gedaan. Sophie heeft een klein stukje wereldreis gemaakt met de wereldreiziger, maar uiteindelijk kwam er van de wereld rond reizen met de hond door omstandigheden niets terecht en is Sophie teruggekomen bij Karen in Beerzerveld. Nog geen week later vroeg Tim of Sophie niet bij hem mocht komen wonen. Tim en Sophie zijn sinds die tijd onafscheidelijk en wonen in Hardenberg.

Rondom deze ware gebeurtenissen heeft schrijfster Maaike van Poelje een prachtig kinderboek geschreven waarin Amy, Kate en Sophie de hoofdrol spelen. Met name de mooie, bijzondere band die hond en mens kunnen hebben speelt een grote rol in het boek. Het boek is fantastisch geïllustreerd en het verhaal is enorm ontroerend en mooi. Met een meisje en een hond uit Beerzerveld en een voormalige zwerfhond uit Hardenberg in de hoofdrol.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer