Twenterand

Boeken scoren met de Bibliotheek én Heracles

Door de redactie

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen Antonius, de Blokstoeke, de Fontein Hoofdweg, de Maten, de Pölle en de Smithoek stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende tien weken gaan bijna 200 leerlingen zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Ook willen ze de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om thuis mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie Scoor een Boek!. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster met stickers bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

De aftrap, rust en het fluitsignaal op school

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. Maandag 4 februari is de aftrap op de brede school Zuidmaten in Den Ham. Na vijf weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Tenslotte klinkt na tien weken het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve happening. Zij maken dan bekend hoeveel boeken er in totaal zijn gelezen.

Landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 11.000 leerlingen en 11 deelnemende Betaald Voetbalclubs en vele bibliotheken.