Hardenberg

Boef zoekt boer: informatieavond voor agrariërs over een veilig buitengebied

Door de redactie

Op donderdag 12 maart organiseert de gemeente Hardenberg in samenwerking met LTO Noord afdeling Vechtdal de informatieavond 'Boef zoekt Boer'. Deze avond gaat over het herkennen van criminele activiteiten in het buitengebied en is speciaal bedoeld voor agrariërs.

Criminaliteit is vaak dichterbij dan u denkt. Criminelen blijven het liefst onder de radar. Daarom gebruiken zij de anonimiteit van het buitengebied graag als dekmantel voor hun illegale praktijken. Criminelen huren bijvoorbeeld een schuur in het buitengebied voor hennepteelt of de productie van synthetische drugs. Maar ook witwaspraktijken, fraude en arbeidsuitbuiting komen steeds vaker voor in het buitengebied. Goedwillende ondernemers of inwoners van het buitengebied kunnen hier het slachtoffer van worden. Wanneer je eenmaal (onbedoeld) met criminelen in zee gaat, is er geen weg meer terug en kun je met bedreigingen of erger te maken krijgen.

Informatieavond over het herkennen van criminaliteit

De aanpak van criminaliteit begint bij het herkennen ervan. Tijdens de informatieavond van 12 maart zijn hierover verschillende presentaties. Ook is er informatie over wat te doen bij verdachte situaties. Tijdens een informatiemarkt kunnen agrariërs in gesprek met vertegenwoordigers van de politie-Vechtdal, het Openbaar Ministerie, LTO Noord afdeling Vechtdal, Platform Boer&Toekomst Vechtdal, het Platform Veilig Ondernemen, Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Hardenberg.

Ondermijningscontainer

Voor of na het programma is het mogelijk om een kijkje te nemen in de Ondermijningscontainer. Bezoekers aan deze container komen meer te weten over de handel in en het gebruik van drugs en de criminaliteit erachter. Ook leren zij de signalen van een drugslab of de aanwezigheid van drugs te herkennen.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats op donderdag 12 maart tussen 19.30 en 22.00 uur in zaal Veenlust, Kanaalweg-West 78, Bergentheim. Meer informatie over het programma is te vinden op www.hardenberg.nl/boefzoektboer. Bent u agrariër? Dan kunt zich tot uiterlijk 9 maart aanmelden voor deze bijeenkomst via aanmelden@hardenberg.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres en met hoeveel personen u komt.