Hardenberg

Bloemen voor nieuwe winkel SNS Bank aan de Markt

Door de redactie

Onlangs opende SNS Bank haar nieuwe winkel aan de Markt. Centrummanager Eduard Plate reikte bloemen uit aan ondernemer Bert Everts. De nieuwe zichtlocatie tussen Bakker Bart en Xenos bevalt goed. De locatie keuze viel samen met de frisse restyling van de bank, die graag dicht bij haar klanten wil staan en zichtbaar wil zijn.

"We doen ook graag mee met het maatschappelijke leven in Hardenberg", vertelt SNS franchise ondernemer Bert Everts, "Willen dichtbij onze klanten staan". Om die reden ging hij toen de restyling van SNS Bank voor de deur stond kijken naar wat de beste locatie in het centrum van Hardenberg zou zijn. Zijn oog viel op de locatie aan de Markt. "Het is een zichtlocatie, kijk maar hoeveel mensen er hier de hele dag voorbij lopen of op bij mooi weer op een terras zitten. Die zichtbaarheid is belangrijk voor ons"

Zelfstandig ondernemer

Bert Everts is sinds 2010 zelfstandig ondernemer, en naast Hardenberg eigenaar van SNS winkels in Emmen, Klazienaveen en Coevorden. De franchise formule bevalt goed. "Van alle SNS winkels is 60% franchise. Als mensen bellen komen ze in Hardenberg of bij één van onze drie andere kantoren uit. We hebben geen callcenter. Dat past niet bij de persoonlijke benadering". Alle klanten worden lokaal bediend op het gebied van sparen, betalen, hypotheken. Op alle vlakken werken er specialisten.

Hardenberg

De winkel in Hardenberg bestond al eerder, maar Bert nam de vestiging in 2016 over. Het centrum van Hardenberg sprak hem aan. "Er is veel aanbod. Alles is er. Een echt streekcentrum. Winkels die je verwacht, maar ook leuke speciaalzaken". Het viel hem op dat het vriendelijke mensen zijn in Hardenberg. Die zijn overigens enthousiast over de nieuwe winkel, waar 5 mensen werken, en weten die goed te vinden. Hij raadt ondernemers en starters die vestigen in Hardenberg overwegen daarom aan de site startjewinkelinhardenberg.nl te bezoeken.

Lokaal betrokken

Lokale betrokkenheid is een kenmerk van de ondernemer. Hij deed mee met de Beursvloer Hardenberg en ondersteunt bijvoorbeeld een buurtvereniging die een kookcursus geeft. Elders ondersteunt hij het g-voetbal. Hij is ook positief over de site startjewinkelinhardenberg.nl . "Dat kan mensen een belangrijk steuntje in de rug geven". Centrummanager Eduard Plate: "Het is goed dat bestaande winkels groeien en investeren in het centrum. Dat we diversiteit aan locaties hebben. We helpen ondernemers graag bij het oriënteren en bij het vinden van een geschikte locatie. Dat doen we samen met Startershuis Doen. En de samenwerking met vastgoed partijen is goed".