Ommen

Bloemen voor consulenten

Door de redactie

Op donderdag 13 augustus overhandigde Willie Berg uit Slagharen een bos bloemen aan de vrijwilligers van Lokaal FNV Vechtdal in Ommen. De consulenten van het FNV hebben hem zo goed geholpen in een moeilijke situatie dat hij deze dankbetuiging op zijn plaats vindt.

De heer Berg: "Mijn verhaal, het zou ook u kunnen overkomen. lk heb altijd hard gewerkt van 's ochtends vroeg tot laat... meer dan 46 jaar. lk leefde gezond, sportte en fietste veel maar dan gebeurt het toch, hartklachten en als je dan nog tijdens je herstelperiode en revalidatie iets anders lijfelijks overkomt wat niet zomaar weer te herstellen valt, dan heb je dubbel pech. Gelukkig ben je in Nederland goed verzekerd, daar is alles goed voor elkaar. Maar als je bij het UWV eerlijk over je klachten bent... Ik hoefde mij tot mijn pensioen niet ongerust te maken volgens het UWV, maar dat liep allemaal heel anders. Er viel een brief op de mat waarin werd gesteld dat ik best nog allerlei baantjes kon doen. Maar hoe dan? Veel klachten en veel pijn. Bij mijn werkgever kon ik niet meer terecht. Die had immers geen passend werk voor mij. lk werd door het UWV volledig het bos in gestuurd".

"Gelukkig ben ik al jaren lid van de vakbond FNV en zijn er mensen die je willen helpen. De consulenten van Lokaal FNV Vechtdal hoorden mij aan en stonden mij met raad en daad bij. Er was niets te veel en de zaak werd aan hun jurist voorgelegd. Er werd beroep aangetekend.

Mijn werkgever werd aangeschreven en mijn pensioenfonds werd verwittigd. Ik moest een paar maandjes in spanning afwachten maar het kwam uiteindelijk helemaal goed. De Wia-uitkering, mijn pensioen en de ontslagvergoeding waar je ook recht op hebt werden met juridische hulp en inzet van de consulenten van het FNV Vechtdal maximaal veiliggesteld. Door hun hulp heb ik mijn recht gekregen, ze doen hun uiterste best om je te helpen. Zonder hen was het heel anders gelopen, zonder hen was het mij niet gelukt".

"Het FNV Vechtdal wil ik bedanken, bent u nou ook hulp nodig op al het gebied van werk en inkomen, belasting vragen of over het pensioen, ze hebben de expertise in huis en weten raad. De consulenten hebben normaalgesproken op de tweede en vierde donderdag van de maand spreekuur in de Carrousel in Ommen". In verband met de coronacrisis kunt u hen nu alleen raad vragen via 088-3680368 of consulent.fnv@gmail.com en bij vakbondconsulent@lokaalfnvvechtdal.nl".

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer