Twenterand

Blijft Den Ham in de 2e klasse

Ingezonden

Geheel op eigen kracht heeft de v.v. Den Ham het gered om ook het komend seizoen te acteren in de 2e klasse. Toch was er zaterdag 25 mei een domper op de feestvreugde door een 0-1 verlies in de laatste thuiswedstrijd tegen De Esch.

De ploeg uit Oldenzaal had afgelopen week al afscheid genomen van de trainer en was er alles aan gelegen om een goede indruk te maken, tevens als start voor de nakompetitie waartoe de ploeg is "veroordeeld". Den Ham begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Zorgdrager en Remmink. Wel was Jelmer Bolks weer inzetbaar. Het eerste deel van de partij was Den Ham duidelijk de bovenliggende ploeg. Alleen door een "poedel" van Rane Kootstra kreeg De Esch een mogelijkheid tot scoren die niet werd benut.

Aan de andere zijde wist de Hammer ploeg wel enkele malen het net te vinden. Echter tot drie keer toe werd een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waarbij zeker bij een treffer van Michiel Schurink een onpartijdige VAR werd gemist, anders was het zeker een doelpunt geweest.

De beelden die de Hammer club met Voetbal TV maakt tonen dat prima aan. Nu heeft het gelukkig geen directe gevolgen, maar zo iets zou ook zo maar een degradatie hebben kunnen betekenen.

In de 34e minuut kreeg De Esch een dot van een kans, maar was doelman Jeffrey Ekkel, als zo vaak dit seizoen in een één tegen één situatie weer de redder.

Na de pauze was het spel van Den Ham onsamenhangend. Toch bleven de kansen komen. In de 52e minuut was het Leon Harmsen die voor eigen succes ging, waarbij een pass op de vrijstaande Kevin Ruiterkamp zeker tot een doelpunt zou hebben geleid.

Den Ham bleef aandringen om in ieder geval de laatste partij van dit seizoen winnend af te sluiten. Middels een beauty van een goal vanaf de rechterkant in de verre bovenhoek van Koen Timan werden de Hammer aspiraties echter de grond in geboord.

Ondanks de nederlaag toch handhaving in de 2e klasse en daar was het allemaal om begonnen. Volgend jaar dus alle kans voor Jurgen Kok om de jeugdige Hammer ploeg verder te polijsten. Daarbij gesteund door routinier Tommie Dam die er gelukkig toch nog een jaar aan vast knoopt, kan dat een mooi seizoen worden met regionale derby's tegen de Boys en o.a. Enter Vooruit en Hulzense Boys.

Na afloop van de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van verzorgster Loes Otten, die wel door gaat al hersteltrainster, vlaggenist Henk van Leussen en assistent trainer Dennis Kolkman, komend jaar actief als jeugdtrainer bij Den Ham.