Hardenberg

Binnenkijken bij Puur Afscheid

Door de redactie

Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart namen velen de gelegenheid om kennis te maken met het team van Puur Afscheid. Puur Afscheid is een coöperatief samenwerkingsverband waarin ieder vanuit eigen professie de verschillende aspecten die een afscheid waardevol maken aanbiedt.

In de pop-upstore in Kloosterhaar presenteerden zich naast de vaste teamleden verschillende partners die hun diensten of producten met veel passie toonden aan de bezoekers. Naast bijzonder gedecoreerde kisten, waren er ook gedenkmonumenten, as-sierraden en kunstwerken te bewonderen.

Dat een uitvaart tegenwoordig meer kan zijn dan een dienst met het bekende kopje koffie met cake na afloop, was het uitgangspunt van deze kennismakingsdagen. De vele bezoekers konden dan ook in een sfeervolle ambiance proeven van de hapjes en drankjes die geserveerd werden door afscheidscateraar Rosita van der Kruk. Zij verzorgt ook op locatie een passende koffietafel, lunch of borrel, geheel naar wens. Mark Hidding en Anja Warmink zorgden voor een prettige muzikale ondersteuning. Met hun mooie pianospel en zang verzorgen ze live muziek bij uitvaarten.Een foto/videopresentatie van Jasper van der Zwan, afscheidsfotograaf liet zien hoe waardevol het is om die momenten vast te laten leggen die je als naaste op de dag van een uitvaart langs je heen gaan. Janine van Braam en Eduard Kleinlugtenbelt werken samen als uitvaartverzorger en hebben tijdens de kennismakingsdagen hun visie en passie enthousiast kunnen delen met de bezoekers.

Puur Afscheid heeft laten zien waar ze voor staat: kwaliteit en diversiteit zodat elke afscheid een mooi begin van een herinnering kan worden.