Hardenberg

Bijna 2900 euro voor Kika

Door de redactie

Wat tijdens het Oldtimer Festival Balkbrug als geintje begon tussen aantal Balkenezen die wel eens op skeelers staan, werd diezelfde avond nog beklonken. Team Balkbrug was een feit en zou gaan skeeleren voor Kika. Lokale bedrijven werden benaderd zodat teamkleding ontworpen en aangeschaft kon worden en natuurlijk werd er actief geworven om zoveel mogelijk donaties voor Kika binnen te halen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond op Flevonice het jaarlijkse 24Kika plaats. In 24 uur zoveel mogelijk rondjes rijden door estafetteteams of door solisten. Ruim 260 deelnemers verschenen aan start, het grootste deel bestond uit skeelerclubs die meestal meerdere teams en jeugdteams op de baan hadden. Er was zelfs een team die op disco rollerskate de uitdaging aanging. De 24Kika werd geopend met indrukwekkende woorden van de organisatie over de recent overleden oprichter van dit evenement Wim IJpelaar. Enkele weken voor dit evenement verloor hij de strijd tegen kanker. 24Kika is in 2003 voor het eerst georganiseerd.

Het weer heeft invloed

Om 15.00 uur was het startschot, een winderige editie was begonnen. Maar het was nog droog. De vijf skaters van Team Balkbrug startten in vaste volgorde, iedereen twee rondjes en dan de volgende rijder. In de tent langs de baan zorgde de achterban voor de warme hap.

De sfeer was goed langs de baan, beide dagen bezoek van familie, vrienden, collega´s en sponsoren. Helaas kwam de weersvoorspelling uit en hoe ironisch, tijdens het 'foute uur' vrijdagavond6 september zette de hemel haar poorten echt open. De organisatie was genoodzaakt de 24Kika te onderbreken. Met man en macht werd er gewerkt om zoveel mogelijk water van de baan te vegen en na ruim een uur konden de skaters vanaf 1.00 uur ´s nachts de baan op. De man met de hamer begon zijn eerste tikjes uit de delen in het team van Balkbrug. In onderling overleg sloegen sommige skaters van het team hun beurt over en reden sommigen juist een extra ronde.

De man met de hamer

De man met de hamer sloeg tegen het ochtendgloren echt toe, dat hadden het team Balkbrug ook verwacht. Maar koffie en hete soep maakt het wel dragelijker. Ook de powernaps zorgden voor een frissere kijk en goede moed. Wederom was de weersvoorspelling slecht, maar de meeste buien trokken langs hen heen of het waren maar korte buien. Totdat zaterdagochtend, Barry Fiks reed net zijn ronden voor Team Balkbrug en het kwam met bakken uit de lucht. Hij heeft zich opgeofferd om net zolang te skeeleren tot het droog werd, hij was immers al nat tot op het bot. Het werden vier lange en natte rondes. Dit gebaar is enorm gewaardeerd door Roelie Hof, Luuk ten Hoeve, Henriette Emmink en Ronald Reurink.

Ongeveer 207 ronden en 2900 euro opbrengst

Waarschijnlijk heeft het Team Balkbrug bij elkaar opgeteld ongeveer 207 ronden heeft gereden, dat is ruim 510 kilometer. Later deze week zijn de statistieken zichtbaar op www.24kika.nl zichtbaar.

24Kika heeft deze editie bijna 75 duizend euro opgehaald. Skeelerteam Balkbrug is dankbaar dat zij bijna 2900 euro hiervan opgehaald hebben.