Hardenberg

Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

Door de redactie

Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel op zondagmiddag 9 augustus een Bijen- en Heidewandeling onder leiding van een gids. Ga je ook mee?

Mark Zekhuis

Bij deze wandeling staan insecten centraal. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen. Ze verdienen onze aandacht en dus organiseert Landschap Overijssel een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Samen met de gids ga je op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide. Maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Rekening houden met Corona

Ook tijdens de wandelingen wordt rekening gehouden met het coronavirus. Om 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden kan er per wandeling een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, meld je dan vooraf aan via www.landschapoverijssel.nl. Dat is nodig omdat de groepsgrootte beperkt moet blijven. Na aanmelding ontvang je de exacte starttijd. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis. Kosten voor deelname bedragen vijf euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel nemen gratis deel na aanmelding.

Welkom bij De Wheem; expositie Roelof Mulder

Combineer je deelname aan deze wandeling met een bezoek aan bezoekerscentrum De Wheem in et prachtige Reestdal. De Wheem is elke zondag geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of limonade. In de Gelagkamer is momenteel een nieuwe expositie te zien met schilderijen van de uit Slagharen afkomstige Roelof Mulder.