Hardenberg

Bijdrage voor Keetje en Kooi in Baalder

Door de redactie

Wethouder Gitta Luiten overhandigde vrijdag 7 juni een cheque aan leerlingen van het Vechtdal College voor hun project Keetje en Kooi. Ze kregen deze bijdrage vanuit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven. Wethouder Gitta Luiten stak ook zelf de handen uit de mouwen.

Leerlingen van het Vechtdal College Hardenberg knapten samen met jongeren uit Baalder en kunstenaar Sjaco het Keetje en de Kooi in de wijk Baalder op. Keetje en Kooi is een plek waar jongeren kunnen chillen met elkaar. Voor De Kooi werkten de

leerlingen samen met de Rissaeusschool die naast het terrein ligt. Mathijs uit groep 6 maakte het winnende ontwerp. Het ontwerp voor het Keetje maakten de leerlingen van het Vechtdal zelf. Ze kregen via Cultuurkoepel Vechtda hulp van kunstenaar Sjako bij de uitvoering.

Voor hun project kregen de jongeren een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Hardenberg. Dit fonds is opgezet om de maatschappelijke kwaliteit van stad, dorpen, wijken of buurten te versterken.

Iedereen die een maatschappelijk initiatief heeft kan een aanvraag indienen bij het fonds. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website www.hardenberg.nl.

Maximaal kan een bedrag van € 12.500,- worden aangevraagd.