Hardenberg

Bijdrage uit Cultuurfonds voor De Reest

Door de redactie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar veertig projecten ondersteund. Daarmee gaat bijna 150.000 euro naar cultuur en natuur in de regio. In Hardenberg ontving Natuurwerkgroep De Reest 350 euro voor de aankoop van cameravallen.

Het aantal aanvragen in het tweede kwartaal is door het coronavirus achtergebleven bij die van voorgaande jaren. Ook kunnen door de coronamaatregelen sommige projecten helaas geen doorgang vinden of worden evenementen uitgesteld. Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio wordt gegeven komt van de BankGiroLoterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

Nieuwe aanvragen voor mooie projecten in Overijssel zijn weer van harte welkom. De eerste deadline hiervoor is 15 augustus. Later in het jaar is er nog een verdeelronde. Specifiek corona-gerelateerde aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend. Deze aanvragen worden namelijk versneld afgehandeld. Op www.cultuurfonds.nl/overijssel staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Overijssel.