Hardenberg

Bijdrage Oranje Fonds voor Sam& Overijssel

Door de redactie

Sam& Overijssel krijgt een eenmalige bijdrage van 26.000 euro van het Oranje Fonds voor het versterken en opzetten van de nieuwe voorzieningen voor kinderen van 0 tot 21 jaar uit gemeenten Hardenberg en Ommen die in armoede leven.

Via www.samenvoorallekinderen.nl kunnen inwoners en intermediairs voorzieningen aanvragen variërend van sport/cultuur contributies, zwemles, een fiets, laptop, dagjes uit of bijvoorbeeld een fashioncheque. Hardenberg en Ommen zijn in september 2019 als eerste gemeenten van Nederland gestart met deze samenwerking met Sam& Overijssel. Er komen inmiddels al heel wat aanvragen binnen bij het backoffice kantoor in Zwolle. Een groot voordeel is dat alle voorzieningen gebundeld zijn op één plaats. Dit maakt het voor inwoners en intermediairs die gezinnen helpen bij het doen van een aanvraag een stuk overzichtelijker. De intentie is om in de komende twee jaar zes á tien andere gemeenten uit Overijssel actief aan te sluiten op de website.

Ken je een gezin in armoede? Verwijs ze naar de site, per gemeente (postcodegebied) staan de richtlijnen online! Wil jouw organisatie een schenking doen aan deze ANBI stichting? Neem dan contact op met overijssel@samenvoorallekinderen.nl.

Provincie zonder kinderarmoede

"Inwoners die het (tijdelijk) niet breed hebben laten soms hun kinderen niet meedoen met wat hun klasgenoten en/of vriendjes ondernemen. Sam& Overijssel streeft naar een provincie zonder kinderarmoede. Door deze optimale samenwerking kunnen ouders nu op één plek hun hulpvraag stellen. We werken nauw samen met de gemeenten, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Leergeld, Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp en Vecht voor Jeugd", aldus Gisella van Olst, kwartiermaker Sam& Overijssel.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer