Ommen

Bij de tijdse zorg onder één modern dak

Door de redactie

Een streng ogend politiebureau uit de jaren 80 krijgt een tweede leven. Het is nu Het Zorgkwartier: een hypermodern, licht gebouw met vriendelijke uitstraling waarin huisartsen, fysiotherapeuten, specialisten van de Saxenburgh samen werken met Buurtzorg, Carinova en nog een achttal andere disciplines uit de eerste lijn.

FRANCY-VOS

Eind 2016 kruisten de wegen van huisartsen Andrea van Westreenen en Paul Habets die van fysiotherapeuten Bas Hulshof en Carla Mastenbroek van FysioTotaal. Alle vier zochten naar meer samenwerking en bovenal naar meer ruimte. Het mondde in juli 2017 uit in de aankoop van de voormalige schietbaan en begin 2018 werd ook het ernaast gelegen voormalige politiebureau aangekocht.

In contacten tussen huisartsen en het regionale ziekenhuis Hardenberg was al eerder besproken dat de Saxenburgh Groep graag samen met huisartsen de polikliniek, röntgen en prikpost wilde huisvesten. Dat paste prima bij de overtuiging van de initiatiefnemers dat goede gezondheidszorg staat of valt bij hechte, regionale samenwerking. Door al die zorgverleners onder één dak bij elkaar te brengen, kan nu een breed gekoesterde wens in vervulling gaan. Zo werden de vier initiatiefnemers de 'kwartiermakers' voor zowel het nieuwe centrum als voor de toekomstige gezondheidzorg in Ommen. Nu, vier jaar na de eerste ontmoeting, tonen de vier samen met nog tien andere disciplines van zorgaanbieders, vol trots het nieuwe gebouw.

Opening

Op maandag 2 november openen de huisartsenpraktijk en Buurtzorg als eerste hun deuren. De andere disciplines volgen kort daarna. De voormalige schietbaan biedt nu ruimte aan de moderne fysiotherapiepraktijk van FysioTotaal met grote oefenzaal. Tevens zijn daar spreekkamers voor buurtzorg, podologic, innofeet, Cesartherapie Alice Horsman, psychologenpraktijk Mirjam van Dijk, diëtiste van Asselt, diëtisten groep Nederland en Asgard orthopedagogische/psychologie praktijk. In het voormalig politiebureau is de huisartsenpraktijk van Paul Habets, Andrea van Westreenen en Mirjan Bonnes gevestigd. Ook Carinova en de poliklinieken, prikpost en röntgen van het Ziekenhuis Saxenburgh komen in dit pand.