Hardenberg

Bibliotheek en Cultuurkids online

Door de redactie

Het coronavirus heeft het dagelijks leven op zijn kop gezet. Ook de bibliotheken in gemeente Hardenberg zijn hierdoor gesloten. Dat wil zeggen: de gebouwen zijn dicht, maar online neemt het delen van kennis nu enorm toe.

De Bibliotheek heeft voor leden en niet-leden een uitgebreid aanbod van online diensten; zo leent u E-Books via een online bibliotheek op www.onlinebibliotheek.nl. Ook heeft de Bibliotheek veel handige online tools voor het thuis leren en lezen en genoeg ander materiaal voor online vermaak! Veel tips voor kinderen vind u op www.jeugbibliotheek.nl.

De sluiting van de Bibliotheek brengt heel wat vragen met zich mee: "Wat moet ik met de geleende boeken en materialen doen die ik nog thuis hebt en hoe zit het met boetes?" De Bibliotheek heeft voor u de inlevertermijnen hiervan automatisch verlengd tot vooralsnog 20 april, hiervoor hoeft u zelf niets te doen. Zo krijgt u uiteraard geen boete en brengt u de boeken pas weer terug wanneer de Bibliotheek zijn deuren weer opent. Ook zijn alle activiteiten en cursussen van de Bibliotheek voorlopig geannuleerd.

In deze periode van sluiting kunt u voor allerlei vragen terecht op www.bibliotheekhardenberg.nl. Hierop vindt u een lijst met de meest gestelde vragen. Ook wordt u via deze website op de hoogte gehouden van mogelijk gewijzigde dienstverlening. Mocht uw vraag op de website er niet tussen staan dan kunt u deze e-mailen naar: info@bibliotheekhardenberg.nl.

(Voor)leestips

Via de Facebookpagina van de Bibliotheek wordt u op de hoogte gehouden van wat er allemaal online te doen is voor jong en oud. Zo worden de komende weken regelmatig leuke (voorlees)tips, spelletjes en bezigheden gedeeld. U hebt voor veel dingen niet per se een lidmaatschap nodig, mocht dit wel het geval zijn dan kunt u deze eenvoudig via de website aanvragen. Voor alle scholieren en kinderen die thuis zitten is het goed om te weten dat een lidmaatschap van de Bibliotheek gratis is tot zestien jaar.

Cultuurkoepel en FabLab

Ook Cultuurkoepel Vechtdal en FabLab Hardenberg, onderdeel van de Bibliotheek, zijn gesloten. Door deze sluiting en door die van de basisscholen zijn alle kindercursussen via Hardenberg Kids geannuleerd. Daarom heeft het team van Cultuurkoepel Vechtdal samen met de kindercursus docenten razendsnel leuke, korte thuislessen georganiseerd. Elke schooldag om 11.00 uur staat er een nieuwe minicursus online. De ene dag kan er gedanst worden, de andere dag wordt er muziek gemaakt of kunnen kinderen meedoen aan tekenlessen. Volg Cultuurkoepel Vechtdal via Facebook, Instagram of Youtube of zoek op #CultuurKidsOnline. Vragen kunt u e-mailen naar: info@cultuurkoepelvechtdal.nl.