Hardenberg

Bewoners blij met eerste bezoekjes

Door de redactie

De zorglocatie Marsch Kruserbrink in Hardenberg is één van de 25 zorglocaties in Nederland die meedoen aan de proef om de bezoekregeling bij verpleeghuizen te versoepelen. Groot is de blijdschap bij de bewoners en hun familieleden. Afgelopen maandag 11 mei ging de proef van start.

Per bewoner mag de komende tijd een familielid op een vastgelegd tijdstip op bezoek komen en die moet alle geldende hygiënemaatregelen toepassen. Marsch Kruserbrink bestaat uit drie kleinschalige woonzorgvormen voor ouderen: De Meander voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen, De Bekke en De Overlaat voor mensen met somatische aandoeningen. In totaal gaat het om 44 bewoners.

Reacties

Vooralsnog is iedereen tevreden en enthousiast. Bezoekers vinden het fijn weer bij hun naaste in de buurt te kunnen en mogen zijn. Dat ze een mondkapje moeten gebruiken, nemen ze voorlief. Bewoners vinden het geweldig dat dit weer mag en genieten ervan. En knappen na dit uurtje ook echt op. Mentaal doet het veel met ze dat hun verwanten even te zien. Medewerkers vinden het erg fijn om de bewoners zo te zien, dat ze na een uurtje bezoek weer stralen. En ze vrolijk vertellen hoe het is geweest, ze knappen er zienderogen van op. De Raad van Bestuur van Saxenburgh, waar Marsch Kruserbrink onder valt, is ook enthousiast over de eerste versoepeling. Voorzitter Wouter van der Kam laat weten: "Wij zijn ongelooflijk blij voor onze bewoners en hun familie. Ruim zes weken hebben bewoners geen bezoek kunnen ontvangen. Dat is erg lang en heel zwaar. Juist als je al kwetsbaar bent en ook al doet iedereen zijn uiterste best er iets van te maken om deze periode goed door te komen". Van der Kam weet zeker dat het veilig is, deze versoepeling: "Er zijn hele strikte regels, de bezoekers desinfecteren zich, komen niet in aanraking met anderen, een vaste looproute en ons personeel is fantastisch. Die weten precies wat ze moeten doen. Nee, ik weet zeker dat dit veilig is".