Hardenberg

Bestuurswissel Vecht voor Jeugd

Door de redactie

In het voorjaar van 2011 is stichting Vecht voor Jeugd opgericht om kinderen en jongeren te helpen die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen met financiële en/of materiële steun op cultureel, educatief of sportief gebied. Het motto is dan niet voor niets 'Elk kind verdient een kans'.

G.Brokelman

De stichting Vecht voor Jeugd is opgericht in het voorjaar van 2011 op initiatief en met een startkapitaal van de Rotary Hardenberg. Onder andere Henk Brink en Frida van Lenthe waren kartrekkers van de stichting en zij hebben vol passie, tijd en energie de Stichting Vecht voor Jeugd op de kaart gezet. Hierdoor zijn er vele kinderen geholpen en kunnen deze kinderen mee doen, net als hun vrienden en vriendinnen. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. De stichting wordt voorgezet door Djimmer Bosman (bestuurslid), Henk Odink (penningmeester), Jose Westerman (secretariaat) en Karin Oldehinkel (voorzitter).

Er is in de afgelopen jaren een prachtige stichting met een solide basis neergezet, waarop het nieuwe bestuur verder kan bouwen. Het doel is om alle kinderen te blijven bereiken die het nodig hebben om aan hun toekomst te werken. Vecht voor Jeugd werkt sinds september samen met Sam&. Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in voor alle kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Er worden voorzieningen geboden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Sam& en Vecht voor Jeugd springt bij voor alle kinderen! Je kunt als ouder of als intermediair een aanvraag doen bij www.samenvoorallekinderen.nl