Hardenberg

Bestuur MFC de Opsteker Nieuwlande stopt

Door de redactie

Het licht in MFC de Opsteker is niet uitgegaan het licht van het bestuur van MFC de Opsteker is wel uitgegaan. Zij hebben besloten om hun functies ter beschikking te stellen en met ingang van 1 januari 2020 hun taak neer te leggen.

"Na jarenlang overleg met de gemeente Hoogeveen en vele onderhandelingsronden, terugkoppelingen en overleggen hoe we de situatie rond MFC de Opsteker weer financieel gezond te krijgen hebben niet geleid tot een resultaat waar het bestuur zich in kan vinden. Wij willen en kunnen voor de ontstane financiële problemen niet de verantwoording dragen en leggen daarom onze functie neer. Het is te veel voor de vrijwilligers en we krijgen veel te weinig ondersteuning vanuit de gemeente Hoogeveen. Het gevoel van niet te worden gehoord door de gemeente overheerst. Jarenlang is er heel veel moeite en geld door het dorp zelf in MFC de Opsteker gestoken, geld wat ook door de gemeente had betaald moeten worden. Veel van wat er in en om het MFC staat is door ons zelf betaald, overal hebben we een rekening voor gekregen en deze voldaan. Veel van wat er in het MFC staat hebben we ook zelf betaald. Nu staat het water ons tot aan de lippen, nog erger we staan onder water. Het laat de gemeente koud", laat het bestuur van MFC de Opsteker weten.

Op 2 december is door het bestuur overleg geweest over het bod wat door de gemeente Hoogeveen aan ons is gedaan met een sigaar uit eigen doos. Op 3 december (na een dagje van bezinking) is door het zittende bestuur unaniem besloten per 01-01-2020 te stoppen. Het dorp is op 19 december op de hoogte gebracht en dacht ook "wie wil er in een bestuur gaan zitten met de huidige cijfers en het onwaardige bod van de gemeente?" Conclusie een Stichting zonder bestuur, wie pakt het stokje over.