Jonge Reporters

Bestseller Tobie Lolness

Door de redactie

Door Esra en Veromi

 

Tobie Lolness is een bestseller bestaand uit twee delen, geschreven door de Franse Timothée de Fombelle. De twee delen vormen samen één verhaal. Het boek gaat over een jongen, Tobie Lolness. Hij is 1,5 millimeter lang en woont samen met zijn volk in een grote boom. Om voor hem onduidelijke redenen, wordt hij samen met zijn ouders verbannen naar de onderste takken van de boom. Wat eigenlijk een straf moet zijn, maar voor de kleine Tobie een speelparadijs! Daar ontmoet hij een bijzonder meisje, Elisha. Ze worden vrienden en maken samen veel mee. Dan komt de tijd dat hij ook thuis niet meer veilig is. Het hele volk is naar hem op zoek en er staan miljoenen euro's op zijn hoofd. Toch weet de slimme Tobie uit de handen te blijven van Jo Mitch, het meesterbrein achter het plan om de familie Lolness onschuldig te vermoorden.

De 2 delen zijn allebei verkrijgbaar in de bibliotheek, in het LOC Hardenberg. Deel één heet "Tobie Lolness op de vlucht" en deel twee "Tobie Lolness, de ogen van Elisha".

Het boek zit vol humor, maar tegelijkertijd ook spanning en romantiek. Wij geven deze boeken zeker vijf sterren! Echt een aanrader!