Ommen

Prijzen sportverkiezing Ommen uitgereikt

Door de redactie

Schaatser Stefan Westenbroek is opnieuw uitgeroepen tot 'Sportman van het Jaar' in de gemeente Ommen. Dat gebeurde op woensdagavond 16 januari tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Sportverkiezing 2018. In theater Carrousel ging de titel voor 'Sportvrouw van het jaar' naar triatleet Marije Dankelman.

G.Brokelman

Voor de derde keer valt Westenbroek in de prijzen voor 'Sportman van het Jaar'. Het afgelopen jaar werd hij Nederlands Kampioen Supersprint (100/300 meter) en Nederlands Kampioen op de 500 meter. Hij kreeg de prijs voor 'Sportman van het Jaar' uitgereikt uit handen van Moniek Kleinsman.

Marije Dankelman werd 'Sportvrouw van het Jaar'. In 2018 heeft ze een indrukwekkende reeks aan resultaten geboekt, met in het bijzonder een uitzending naar het EK Triatlon in Glasgow. Dankelman kreeg haar onderscheiding uitgereikt door Jeroen Dunnewind.

Thijmen de Lange mag zich 'Sporttalent van het Jaar' noemen. Deze veelbelovende voetballer speelt bij Jong FC Twente. Hij ontving zijn prijs uit handen van Burgemeester Hans Vroomen.

De prijs voor de 'Sportploeg van het Jaar' ging naar Volco Dames 1. Met trainer Gerrit Grolleman werd het volleybalteam kampioen en dwong het promotie af naar de derde divisie. De prijs werd uitgereikt door Esther Hullegie.

Grenzen verleggen

"Het was weer een succesvol jaar voor de Ommense sporters en we zetten als gemeente onze sporters traditiegetrouw dan ook graag nog een keer in de schijnwerpers. Sport is een belangrijk deel van hun leven en we hopen dat het enthousiasme van deze sporters mensen inspireert om te gaan bewegen. Want: sport is gezond voor je lijf, sport leert je grenzen te verleggen en sport verbindt mensen", aldus Wethouder Ko Scheele.