Hardenberg

Besluit NeVoBo: Wel promotie, geen kampioenen.

Ingezonden

De Nederlandse Volleybal Bond heeft in het kader van de in maart afgebroken volleybalcompetitie een besluit genomen ten aanzien van promotie en degradatie.

Er zijn in de competities seizoen 2019-2020 geen kampioenen, maar er vindt wel promotie en degradatie plaats op basis van een berekende eindstand. De berekening vindt plaats op basis van het wedstrijdquotiënt, waarbij ongelijkheden in het aantal gespeelde wedstrijden zijn weggewerkt.

In seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule ingevoerd om meer promoties mogelijk te maken. En in sommige klassen promoveert er meer dan één team (de beste nummer 2) om de bovenliggende klasse op te vullen. (Voor de volledige regeling wordt verwezen naar de site van de bond zelf: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/31/promotie-degradatie-richting-seizoen-2020-2021)

Voor het Vriezenveense Vrivo, dat op een bescheiden regio-niveau opereert, betekent dit, dat het 1e vrouwenteam (koploper in de 1e klasse B) het komend seizoen in de Promotieklasse mag uitkomen. Verder promoveert het 2e mannenteam en dat komt daarmee op hetzelfde niveau als het 1e team. Helaas vallen het 3e en 4e vrouwenteam net buiten promotie. In de recreantencompetitie promoveert het 4e vrouwenteam daarentegen wel. Geen enkel Vrivo-team degradeert door de (hopelijk eenmalige) regeling.

Al met al natuurlijk een merkwaardig einde van dit voortijdig afgebroken volleybalseizoen, want elk volleybalteam had de competitie natuurlijk gewoon uit willen spelen.

Het is te hopen, dat het seizoen 2020-2021 straks gewoon kan beginnen. Voorlopig blijven ook de Vriezenveense volleyballers allemaal thuis.