Hardenberg

Bergentheim wint de laatste competitiewedstrijd van SVVN

Ingezonden

Op 25 mei stond de laatste competitie wedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal op het programma. Bert Snippe had na een aantal weken weer de beschikking over een nagenoeg fitte selectie.

Dat de meesten er weer waren leek niet echt goed te werken voor ons. SVVN was tijdens het begin van de wedstrijd steeds gevaarlijk in de omschakeling. Grote kansen werden gelukkig gekeerd door Rolf Timmer. Tot aan de 11de minuut. Jeffry Plaggenmarsch beging een compleet onnodige overtreding op de linker flank, wat resulteerde in een vrije trap voor SVVN. Uit de voorzet die volgde kreeg Niek Nijenhuis de bal onfortuinlijk op zijn scheenbeen en vloog de bal zo het eigen goal in. Gelukkig kregen we tijdens de wedstrijd ontzettend veel corners en was het dus ook geen toeval dat de gelijkmaker uit een corner viel. Nick Buitenhuis gaf de bal voor en Chiel-Jan Schuldink kon vrij inkoppen. Uit de rebound schoot Chiel-Jan Schuldink de bal toch tegen de touwen en stond het 1-1. Daarna verliep de wedstrijd rommelig maar kregen we enorm veel kansen alleen mocht de bal er niet in. En ging de bal er wel in was het buitenspel.

Kansen bleven we ook in de tweede helft goed creëren en bij vlagen werd er goed gevoetbald. Dit resulteerde in de 57ste minuut in een voorsprong voor ons. Gertjan Merjenburgh zag Jeffry Plaggenmarsch diep lopen en bediende hem perfect met een lange bal. De keeper kwam nog uit maar Jeffry Plaggenmarsch was eerder bij de bal, omspeelde de keeper en kon de bal eenvoudig binnen schieten. 7 minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid door Martijn Pouwels. Nick Buitenhuis ging in de zestien meter goed door en veroverde de bal. Hij gaf hem voor op Martijn Pouwels die goed voor zijn man kwam en de 3-1 binnen schoot. Hierna maakt Nick Buitenhuis snel de 4-1 met een schuiver in de lange hoek. Dit was ook gelijk de eindstand.

Al met al een goede wedstrijd na een slap begin. Volgende week spelen we de kwartfinale van de nacompetitie thuis tegen Swift 64. We hopen op veel support om nu wel via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse!