Hardenberg

Bergentheim wint de derby tegen Bruchterveld

Ingezonden

In een wedstrijd waarin beide ploegen de drie punten hard nodig hadden "Bergentheim om mee te doen voor de bovenste plaats en Bruchterveld om directe degradatie te ontlopen" werd er onder moeilijke omstandigheden gespeeld met veel wind. Dit maakte het voetballen er niet makkelijker op. Bergentheim kreeg de eerste kans via Gertjan Merjenburgh die net naast schoot. Hierna werd Bruchterveld iets beter wat na tien minuten in een 1-0 voorsprong opleverde voor Bruchterveld na miscommunicatie in de achterhoede van Bergentheim. Bergentheim speelde vooral met de wind mee in de eerste helft met lange halen naar voren wat weinig kansen opleverde tot vlak voor de rust toen Nick Buitenhuis binnen de zestien meter gebied van Bruchterveld de bal ontving en hij zich fraai vrij speelde en de gelijkmaker scoorde 1-1 .

Op slag van rust leek Bruchterveld nog te scoren maar door goed keepers werk van Rolf Timmer werd deze kans onschadelijk gemaakt de ruststand bleef zodoende 1-1.

Na de rust was het in eerste instantie Bergentheim dat het beste van het spel had en dat leidde in de 56e minuut tot de 1-2 na een mooie aanval door het centrum die door Ronnie Hakkers mooi werd afgemaakt. In het laatste half uur waren de Bruchtervelders wel het meest in de aanval en kreeg ook wel diverse kansen en vrije trappen vlak bij het zestien meter gebied. Maar telkens lag er een verdediger of keeper Rolf Timmer die deze middag uitstekend keepte in de weg.

De eindstand werd zodoende 1-2 voor Bergentheim waarmee het duidelijk te veel kreeg Bruchterveld had zeker een gelijkspel verdiend.

Zaterdag 22 februari moet Bergentheim thuis de bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte spelen aanvang 15:00 uur.