Hardenberg

Bergentheim verslaat Mariënberg

Ingezonden

Op zaterdag 7 december speelde Bergentheim thuis de derby tegen Mariënberg. Van een derby verwacht je dat de twee ploegen voor een overwinning gaan en dat er veel strijd is maar daar was deze middag totaal geen sprake van, want wat Mariënberg deze middag liet zien leek nergens op Bergentheim kwam al in de eerste minuut op voorsprong door Ronnie Hakkers die de keeper van Mariënberg volledig verraste met een schot in de rechter benedenhoek 1-0.

Na nog een paar kansen voor Bergentheim maakte wederom Ronnie Hakkers in de 14e minuut de 2-0 door slecht uit verdedigen van de keeper van Mariënberg die een uittrap bij Ronnie Hakkers in de voeten speelde.

Hierna probeerde Mariënberg nog wat en het kreeg ook nog een kans door slecht uitverdedigen van Bergentheim maar doordat de spits van Mariënberg de bal met de hand beroerde ging deze kans verloren. Dit was zo ongeveer de enige kans dat Mariënberg deze middag kreeg.

In de tweede helft was het een zelfde spelbeeld als in de eerste helft een onmachtig Mariënberg en een Bergentheim dat diverse kansen kreeg waarvan het pas in de 60e minuut via Devin Prijs uit een mooie aanval over de linkerkant de 3-0 maakte. Met een schot van 20 meter in de kruising onhoudbaar voor de keeper van Mariënberg.

Nadat Gertjan Merjenburgh nog een kans voor een leeg doel miste maakte Martijn Pouwels in de 89e minuut nog de 4-0 door wederom gepruts in de achterhoede van Mariënberg.

Je kunt na de wedstrijd niet zeggen dat Bergentheim nu goed of slecht was daarvoor speelde Mariënberg te slecht deze wedstrijd. Wel was er veel inzet bij Bergentheim en het resulteerde in een mooie overwinning voor Bergentheim met het oog op de topper van a.s. zaterdag 14 december uit tegen DE ESCH uit Oldenzaal die wedstrijd begint om 14:30 uur.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer