Hardenberg

Bergentheim verslaat DES met 4-0

Ingezonden

VV Bergentheim speelde zaterdag 5 oktober thuis tegen DES uit Nijverdal. Bergentheim won de wedstrijd met 4-0. Bergentheim dat na de dikke nederlaag van vorige week wat goed had te maken kwam dan ook fanatiek uit de startblokken wat al na 1 minuut de 1-0 door Jeffry Plaggemarsch opleverde.

Jeffry die deze middag vooral in de eerste helft goed op dreef was schoot na tien minuten ook nog op de paal. Na 18 minuten maakte Ronnie Hakkers uit een voorzet van Jeffry de 2-0 in de dertigste minuut. Na geblunder in de achterhoede van DES schoot Nick Buitenhuis de 3-0 al binnen, direct hierna kreeg Jesper Holtvluwer nog een goede kans die door de keeper van DES werd tegen gehouden.

In de 35e minuut maakte keeper Rolf Timmer van Bergentheim een onnodige overtreding buiten het strafschopgebied wat hem een rode kaart op leverde. Trainer Bert Snippe moest hierdoor Jesper Holtvluwer die goed speelde noodgedwongen vervangen door de reserve keeper Laurens de Jonge die de rest van de wedstrijd uitstekend inviel.

Ondanks dat Bergentheim met een man minder voetbalde was het nog steeds de betere wat in de 43e minuut resulteerde in een mooie actie van Ronnie Hakkers die een paar spelers op de achterlijn passeerde en Buitenhuis een mooie kans gaf die hij dan ook op een sublieme wijze af maakte. De ruststand was dan ook 4-0. In de tweede helft viel er niet zo veel meer te genieten aangezien Bergentheim met 10 man het wel goed vond en DES het gewoon niet kon waarmaken. Bergentheim had via uitblinker Jasper van Opijnen in de 63 minuut nog een goede kans die door Nick Buitenhuis op de paal belande. De eindstand was dan ook 4-0. Hiermee heeft Bergentheim de nederlaag van vorige week een beetje goed gemaakt. Zaterdag 12 oktober moet Bergentheim uit naar OZC Ommen om 14.30 uur.