Hardenberg

Bergentheim verliest in extremis van Kloosterhaar.

Ingezonden

Zonder publiek heeft Bergentheim op de Polderhoek voor de tweede keer dit seizoen een pijnlijke nederlaag geleden. De supporters van Bergentheim konden de wedstrijd volgen via de livestream opgezet door Kloosterhaar (waarvoor dank) maar beleefden daar weinig plezier aan.

In het eerste kwartier was het rommelig van beide kanten waarbij de intenties van Kloosterhaar duidelijk werden: inzakken, wachten op de fout van Bergentheim en via de counter gevaar stichten. Dat lukte na een kwartier waarbij een snelle counter bij de linkshalf van Kloosterhaar uitkwam die de bal voor het intikken had. Bergentheim had de rest van de eerste helft het merendeel de bal maar dit resulteerde tot een paar kleine kansen.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Kloosterhaar met een aantal kleine kansen voor Bergentheim. Kloosterhaar verdedigde met man en macht en leek af te stevenen op een 1-0 overwinning. In de 90e minuut kwam Bergentheim goed door via de linkerkant waarbij Appie op de rand van het strafschopgebied neergehaald werd. Onduidelijkheid of de overtreding binnen of buiten de 16 werd gemaakt maar de scheidsrechter van dienst wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Ronnie Hakkers wist wel raad met dit buitenkansje en verzilverde de strafschop. Beide ploegen leken daarna genoegen te nemen met een gelijkspel maar Kloosterhaar zocht na de aftrap nog een keer hun linkerkant. Via de combinatie kwam de bal voor de voeten van hun linkshalf die de bal achter keeper Rob Schuldink schoof. De ontlading aan de kant van Kloosterhaar was groot en die werd nog groter toen de scheidsrechter direct daarna affloot.

Volgende week speelt Bergentheim thuis tegen Hardenberg '85. Het mag duidelijk zijn dat er dan uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om puntverlies tegen een andere buurman te voorkomen.