Hardenberg

Bergentheim krijgt tijdelijk voetpad

Door de redactie

In de nieuwe wijk Möllincksvaart in Bergentheim zal een tijdelijk voetpad worden aangelegd in het verlengde van de Bolsstraat. Hiermee komt de gemeente Hardenberg tegemoet aan een wens van Plaatselijk Belang Bergentheim.

De wijk Möllincksvaart is op dit moment in ontwikkeling. Plaatselijk Belang verzocht de gemeente om een voetpad aan te leggen in het verlengde van de Bolsstraat richting de begraafplaats aan de Schapenweg met een aansluiting verder naar het noorden op het fietspad langs de spoorlijn. Plaatselijk Belang acht het voetpad noodzakelijk omdat er nog geen wegverbinding is richting begraafplaats en die er pas komt als ook volgende fasen van de wijk worden gebouwd. Op dat moment kan het voetpad worden vervangen door een volledige wegverbinding. Verder speelt mee dat de verkeersdrukte op de Schapendijk groter is geworden nadat de spoorwegovergang in de Slotweg is afgesloten. Dat leidt tot een gevoel van een onveilige verkeerssituatie onder de vele voetgangers die de Schapendijk gebruiken om een rondje te lopen, de hond uit te laten of de begraafplaats te bezoeken.

De grond waar het tijdelijke voetpad moet komen is eigendom van ontwikkelaar Rotij. Met Rotij is overlegd dat de ondergrond van het voetpad voor één euro wordt overgedragen aan de gemeente. Daar moeten de aandeelhouders van Rotij nog wel mee akkoord gaan. Als de deal doorgaat, zal de gemeente het voetpad aanleggen en zorg dragen voor het beheer en onderhoud. Voor de aanleg is een bedrag van 27.500 euro gereserveerd.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer