Hardenberg

Bennie Oude Oosterik steelt de show tijdens gala in Langeveen

Door de redactie

Duizend mensen hebben afgelopen week genoten van twee fantastische gala-avonden in Langeveen, georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers. Het hofkoor, dansmariekes en verschillende artiesten zorgden voor een avondvullend programma vol muziek, spectaculaire dans en humorvolle buuts. Jong en oud stond op het podium en werd enthousiast toegejuicht door het publiek.

Na de opkomst van prins Patrick, adjudant Jeroen, de hofdames José en Miranda, de jeugdhoogheden Idse en Maties, Raad van Elf en dansmariekes kon de avond officieel beginnen met het Turftrapperslied, dit jaar door het hofkoor op maat gemaakt voor prins en adjudant. Vervolgens zongen tien kleine Turftrappers van de Mariaschool een zelf geschreven lied, was er een ludiek optreden van Duke ter Grote en Thijs Kole, dansten de juniordansmariekes het museum tot leven en vertelde Ronny ter Grote over zijn ervaringen op de Zwarte Cross.

Mannen

Zelfspot kwam dit jaar van de Raad van Elf. Omdat de mannen afgelopen zomer het vliegtuig naar Mallorca misten, stond er dit jaar een vliegtuig op het podium. Van daaruit zongen ze de hele wereld over. Hierna namen ook Sonja Brunink en Jolanda Schrage mannen op de korrel. In hun rol van Betsie en Bep oet de Broenehaar vertelden ze - heel herkenbaar voor de dames in de zaal ¿ hoe het leven met hun Hendrik en Bertus eruit ziet: '24 uur met 'n kearl is nig vol te hooln'.

Na de pauze zorgde het hofkoor voor muziek, dansten de seniordansmariekes hun 'life in jail' en brachten de oud-hoogheden een ode aan de boerderij. Ook verschenen twee Papsleef'n op het podium. Vanachter de wedstrijdtafel bij een handbalwedstrijd deelden Annemarie Oude Kotte en Peter Kuiphuis vol humor hun mening over prins Patrick en adjudant Jeroen met de Turftrappers.

Bets Pikstrik

De hoofdrol tijdens de twee gala-avonden in Langeveen was echter weggelegd voor Bennie Oude Oosterik. Als Bets Pikstrik kreeg hij de lachers in de zaal volledig op zijn hand. Op hilarische wijze vertelde hij over blunders die het afgelopen jaar door de Turftrappers werden gemaakt, maar ook spaarde hij de bewoners uit Klein Langeveen ¿ woonplaats van beide hoogheden ¿ niet. Bovendien bracht hij verschillende mijlpalen in het komende jaar onder de aandacht, met onder andere 75 jaar bevrijding, 25 jaar Stichting Volksfeesten en een 50 jaar oude, stomme film over Langeveen.

Onderscheidingen

Op beide gala-avonden werden er prinselijke onderscheidingen uitgereikt door prins Patrick en adjudant Jeroen. Donderdagavond kreeg Erik Damhuis deze onderscheiding, omdat hij altijd bereid is zijn muziekervaring in te zetten voor evenementen in Langeveen. Op vrijdagavond werden prinselijke onderscheidingen uitgereikt aan Ewald Waaijer, Marco Oude Hendriksman en Dennis Meijer. Ewald zet zich voor de volle honderd procent in voor de handbalvereniging in Langeveen. Hij is voorzitter, scheidsrechter, zit in verschillende commissies en heeft namens de vereniging in de sportraad van de Gemeente Tubbergen gezeten. Marco was twintig jaar geleden mede-oprichter van de carnavalsvereniging, heeft geholpen bij het vormgeven van de business club van de Turftrappers en ondersteunt elk jaar bij het bouwen van het feestterrein. Dennis is al jaren actief bij de klootschiet- en carnavalsvereniging. Hij zit in de Raad van Elf, de laatste jaren als vorst, en maakt deel uit van verschillende commissies. Nooit wordt tevergeefs een beroep op hem gedaan.