Hardenberg

Benefietconcert voor broodproject

Door de redactie

Het Roemenië Comité in Bergentheim organiseert op vrijdag 8 februari een benefietconcert met medewerking van het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Regionaal Koor Voices uit IJsselmuiden. Het concert begint om 20.00 uur in De Hoeksteen aan de Postlaan 45 in Bergentheim.

Beide koren staan onder leiding van Jan Quintes Zwart. Verder werken mee Jan Lenselink (vleugel), Ronald IJmker (orgel) en Cloë Elsenaar (viool). Door middel van de opbrengst van dit concert wil het Comité een stap verder komen met het broodproject in Burghezd. Wij kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar in Burghezd zijn gezinnen waarvan de kinderen 's morgens zonder ontbijt naar school gaan omdat daar niet voldoende geld voor is. In samenwerking met een plaatselijke onderwijzeres, Ily Barnard, worden er aan deze gezinnen bonnen uitgedeeld waarmee ze dagelijks naar de plaatselijke bakker kunnen gaan om een brood te halen. De gezinnen worden door Ily geselecteerd omdat zij een goed beeld heeft welke gezinnen dit nodig hebben. Omdat Burghezd een arm dorp is willen we hen hiermee graag financieel ondersteunen.

Kaarten voor het concert kosten aan de zaal negen euro; in de voorverkoop zijn kaarten voor 7,50 verkrijgbaar via froukelienhorstra@gmail.com, jans08@live.nl of 06-53670263.