Hardenberg

Ben Reel & Band in de Gashouder Dedemsvaart

Door de redactie

Deze fantastische musicus Ben Reel & Band komt op zaterdag 9 november naar Gashouder Podium met een geweldige Nederlandse 4-mans band, een buitenkansje! Het sta-concert begint om 21.00 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur.

De uit Ierland afkomstige singer-songwriter Ben Reel heeft in zijn 20-jarige muzikale loopbaan bewezen een geweldige zanger te zijn: indrukwekkend en intens. Een soort kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Sprinsgteen. Hij schrijft songs van het allerhoogste niveau. Niet traditioneel Iers, maar volgens een recensent zitten er elementen van folk, soul en reggae in, die doen denken aan het beste van John Hiatt. Een andere recensent beschrijft zijn songs als ergens tussen rock en Americana en lijkend op de sound van Bob Dylan en

The Band

Tekstueel is Ben een eigentijdse uitvoering van een protestzanger uit de jaren zestig: politiek geëngageerd en pakkend. Gerry Andersoin (BBC Radio Ulster) noemde zijn album 'Sweet Victory' zelfs 'the best album I've heard in years'. De aflopen 10 jaar heeft Ben Reel, naast diverse optredens in Nashville en New York, succesvolle tours gemaakt door Ierland, UK, Europa en Amerika. Overal werd hij lovend ontvangen en hij heeft inmiddels een groot en nog steeds groeiend aantal enthousiaste fans opgebouwd. Reel speelde op festivals als Jamming@Hippie Jacks (USA), Musiktan festival in Bilbao, Haarlem Jazz & Huntenpop , Robin Hood folk festival (UK), Kilkenny rhythm & roots, Cork jazz & Electric Picnic (Ierland). Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl en aan de kassa voorafgaand aan het concert.