Hardenberg

Begrafenisvereniging de Laatste eer wordt overgenomen

Door de redactie

In een extra ledenvergadering stemden de 28 aanwezige leden maandagavond 8 april in zaal Bolte in Gramsbergen unaniem in met de opheffing van begrafenis de Laatste Eer.

unknown

De begrafenisvereniging is in 1949 opgericht met als doel het vergoeden van de volledige kosten van een begrafenis, dus inclusief lijkkist, spreker, rouwkaarten, volgauto en koffietafel. Maar als gevolg van stijgende kosten stapte de vereniging al over op het uitkeren van een vaste vergoeding bij overlijden, waardoor een waardige uitvaart betaalbaar bleef. De afgelopen jaren leverde het eigen vermogen als gevolg van de lage rente weinig inkomsten op, terwijl de onderhoudskosten bleven stijgen en de noodzakelijke vervangingsinvesteringen van het in 1983 geopende eigen mortuarium hoog zijn. Dat zou uiteindelijk leiden tot contributieverhogingen. Met de overname door Nuvema blijven de kosten gelijk en wordt de uitkering zelfs iets hoger.

De verzekeraar biedt de circa 1750 leden een gegarandeerde uitkering voor een uitvaart van 1205 euro (nu nog 1190 euro), plus de zekerheid dat de premie (voorheen 'contributie') 20,50 euro per jaar blijft voor volwassenen. De Laatste Eer draagt haar eigen vermogen en de opbrengst van de geplande verkoop van het mortuarium aan de gemeente over aan Nuvema.