Ommen

Beerzerveldse kinderen Amy & Lewis pieken op wedstrijd in Oostenrijk

Ingezonden

Op zaterdag 17 augustus hebben de 10-jarige Lewis en de 14-jarige Amy von Piekartz van Hondenschool Happy Tails meegedaan aan een internationale kwalificatiewedstrijd in Wenen, Oostenrijk. Ze waren de enige kinderen in de open klasse.

Lewis speelde met zijn hond Apryl voor de tweede keer in de open klasse, de hoogste klasse binnen de frisbeesport. Hij behaalde in het internationale deelnemersveld met spelers uit Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Slovenië en Italië een prachtige tiende plaats overall. Dit leverde hem een EK en WK kwalificatie op. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn zus Amy, die als 8-jarige al op het EK in Italië en WK in Tampa, Florida stond.

Amy deed er een klein schepje bovenop. Ze stond met haar hond Ross op het podium bij het lange afstandsgooien en behaalde een prachtige tweede plaats. Daarmee heeft ze zich gekwalificeerd voor het EK en WK lange afstand. Bij de freestyle behaalden Amy & Kate de tweede plaats en Amy en Wish de eerste plaats. Met Ross behaalde ze de vierde plaats en daarmee hebben ze zich voor de freestyle only gekwalificeerd voor het EK en WK. Bij de overall (freestyle & lange afstand) waren alle drie de podiumplaatsen voor Amy. Met Kate behaalde ze de derde plaats, met Wish de tweede en met Ross de eerste plaats. Kate en Ross zijn de vader en moeder van Wish, een hele bijzondere familieprestatie. Met Ross heeft ze zich nu ook gekwalificeerd voor het EK en WK. Eerder dit seizoen kwalificeerde ze zich al met Taylor, Wish en Kate. Wish en Kate gaan mee naar het WK in Chicago. Maximaal twee honden per deelnemer mogen meedoen op het WK.

Wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap vindt op 1 september plaats in Chicago, USA en het Europees Kampioenschap een week later in Zwitserland.

Amy heeft vrijdag samen met haar moeder Karen Mulders haar eerste seminar gegeven in Oostenrijk aan Duitsers, Tsjechen en Oostenrijkers. Een grote eer om als 14-jarige topspeelster kennis te mogen delen aan andere spelers.