Ommen

Beerzerveld werkt aan biodiversiteit

Door de redactie

Wethouder Leo Bongers (gemeente Ommen) was op dinsdag 8 september op uitnodiging van Plaatselijk Belang Beerzerveld-Mariënberg (PB) aanwezig bij de overhandiging aan Gerrit Middelkamp van het eerste nestkastje voor het project Biodiversiteit. Ook werd de eerste folder van het biodiversiteit: minder overlast van ziekten en plagen zoals de eikenprocessierups uitgereikt aan Loekie van der Schoor, waarnemend secretaris van PB.

Waarom biodiversiteit

Om beter toegerust te zijn om bijvoorbeeld ziekten, plagen, zoals de eikenprocessierups , of een veranderend klimaat is belangrijk om de natuur weerbaarder te maken. De gemeente Ommen wil op een duurzame wijze haar inwoners via onder andere agrariërs, kinderen van scholen, plaatselijke belangen, straat, buurt en wijkverenigingen op de hoogte te brengen van het belang van biodiversiteit.

Wat doet de gemeente

Het gefaseerd zelf gaan maaien van gemeentelijke bermen met als doel de biodiversiteit te vergroten. Het inplanten van hoekjes in gemeentelijke bermen of terreinen. De gemeente Ommen gaf dinsdag via wethouder Leo Bongers dat er in het najaar ruim 33000 bloembollen worden gepoot op diverse plaatsen in Beerzerveld en Mariënberg .

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer