Ommen

Beeldentuin Witharen komt sterk uit coronacrisis

Door de redactie

Waar veel bedrijven dit jaar een flink omzetverlies hebben vanwege de coronacrisis beleeft de Beeldentuin Witharen juist goede tijden. Hoewel de tuin pas een maand later open kon, verwelkomden zij meer bezoekers dan de vorige jaren. Ook werd er meer kunst verkocht.

Waar bezoekers van musea en galeries op afspraak moeten komen en daarna, in de rij, de kunstwerken kunnen bezichtigen, kan men in de anderhalf hectare grote beeldentuin ongehinderd rondlopen en genieten van de meer dan honderd kunstwerken die in de tuin staan opgesteld. Ook de extra expositie, geïnspireerd op 75 jaar vrijheid, bevindt zich in de buitenlucht. De anderhalve meterregel is daarmee gewaarborgd.

Ook veel nieuwe bezoekers ontdekten de Beeldentuin en zullen een bezoek aan Witharen als een jaarlijkse uitje in hun agenda opnemen. Geld, uitgespaard omdat een verre dure vakantie in het buitenland dit jaar geen optie was, is door veel bezoekers omgezet in een langdurig aandenken aan deze merkwaardige zomer: een kunstwerk van glas, rvs, cortenstaal, keramiek of een mooi meubelobject.

De deelnemende kunstenaars leveren regelmatig nieuw werk, waardoor de expositie in de tuin steeds een nieuw aanzien krijgt. Ook deze laatste weken loont het volop de moeite een bezoek te brengen. De Beeldentuin en galeries zijn dit seizoen nog tot en met zondag 27 september te bezoeken. Van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op donderdagmorgen 17 en 24 september kunt u kennismaken met schilderes Aly Schutte. Zij exposeert deze zomer vanaf begin augustus in meubelgalerie De Schaapskooi. Beeldentuin Witharen is gevestigd aan de Witharenweg 24. Voor meer informatie: www.atelierwitharen.nl, 06-2787 6388 of 06-5234 4304.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer