Hardenberg

Bedrog en verraad van huurders

Door de redactie

Nietsvermoedende huurders, die huren bij Beter Wonen in Hardenberg, worden bedrogen en verraden. Wij huurden aan de Schoutenhof 73 voor het bedrag van bijna 739 euro. We moeten op de 18de de sleutel inleveren, maar toen ze ruim drie weken geleden wéér dezelfde huur op hun site zetten voor Schoutenhof 73 reageerde er geen nieuwe huurder. Ik heb toen gebeld, omdat ze kort daarna, terwijl we nog huurden, de huur met 100 euro hadden verlaagd.

Onder deze rubriek worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Nú hebben wij hen, mede voor de huurders die óók zo duur huren, gevraagd waarom ze niet 10 euro omlaag gingen, waarop hun antwoord was: wij willen leegstand voorkomen. Conclusie: de mensen die véél kleiner wonen betalen meer dan de mensen die op een groot hoekappartement wonen, is dát eerlijk? NEE! Dat is mensen geld uit de zak kloppen. Doe dan álle huurders die er nú nog wonen 100 euro van de huur af.

Hierover is vroeger ook al geklaagd vanwege hetzelfde gedrag dat Beter Wonen vertoonde: toveren met huren, mensen met een handicap, 55-plussers te grazen nemen, als huurders erin trappen lukt het, anders gaan we 100 naar beneden, geen rekening houdend met de huidige bewoners. Dit wilden wij, nú wel verhuisd, ook plaatsen voor de huidige bewoners. Dit kán niet!! Wij hebben Beter Wonen gevraagd 100 euro terug te storten voor elke maand dat we er woonde, 400 in totaal. Dat heeft Beter Wonen niet gehonoreerd. We hopen dat de bewoners tóch nog een keer in actie komen, en zo het beleid van Beter Wonen in de kiem smoren, zó ga je niét met je huurders om, ook niet de mensen boven de subsidiegrens. Dat Hardenberg e.o. niet genoeg huurhuizen heeft is niet te wijten aan de mensen in de dure huurhuizen, maar aan het beleid van de gemeente en de woningbouwvereniging. Maak alle huizen aan de Schoutenhof appartementen dan 100 euro goedkoper zodat mensen niet véél te veel betalen voor een huis waarvan de lift constant weigert, waar ook jongeren worden toegelaten in een 55+ woning, waar het appartement zo scheef loopt dat het regenwater het hele seizoen voor je deur staat, et cetera. het zijn tot nú toe huizen die geen dure huur waard zijn, en daarom geen kandidaten meer krijgen, maar nú dus wel.

T. Scheepbouwer

Hardenberg