Hardenberg

Tijdelijke grafmonumenten

Door de redactie

Sinds de uitbraak van het coronavirus is er opvallend meer vraag naar tijdelijke grafmonumenten. Volgens een werknemer van Woertman Natuursteen in Tubbergen nemen mensen het zekere voor het onzekere nu de aanvoer van natuursteen stokt. Het bedrijf is bijna door de voorraad demontabele grafmonumenten heen.

Er worden op dit moment weer nieuwe demontabele monumenten in productie genomen. Veel natuursteen komt uit landen die door de coronacrisis op slot zitten, kunnen niet leveren. Dit leidt tot problemen, omdat de stenen in de meeste gevallen pas maanden na een begrafenis worden geplaatst. Een tijdelijk monument is dan een mooie oplossing voor de periode na een overlijden, als de bloemen van het graf verwijderd worden.

Een tijdelijk monument bestaat uit demontabele banden en over het graf een laag kiezelstenen. Op het graf komt dus een lessenaar met de naam van de overledene. Het graf is dan netjes onderhouden. De mensen kunnen rustig de tijd nemen voor een definitief monument, wanneer deze vervelende periode voorbij is ze er zelf aan toe zijn.