Hardenberg

Beauty Days helpt professionals 'summerproof' te worden

Door de redactie

De tweede editie van de vernieuwde Beauty Days (voorheen Vakbeurs Uiterlijke Verzorging) vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 in Hardenberg. "De editie in Gorinchem was het startpunt voor de aankomende edities die gaan volgen, om te beginnen in Hardenberg. Met nog drie weken te gaan, willen we met Beauty Days Hardenberg alle beautyprofessionals in Noordoost-Nederland nog een laatste inkoop- en inspiratiemoment voor de zomer bieden. Get ready for the summer!", zegt Corine Visser, Event Manager Beauty Days.

Het 2-daagse inkoopmoment voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, masseurs en visagisten is compleet vernieuwd ten opzichte van voorgaande jaren. Een greep uit de deelnemers waar bezoekers direct kunnen inkopen: Caroline Cosmetics, Magnetic Nail Design, Ginkel's Cosmetica en Safety4you. Naast het inkopen bij bekende merken staat het programma vol interessante demonstraties en lezingen.

Nieuw op Beauty Days: De Tuinkamer

De Tuinkamer is nieuw op Beauty Days en zet de beautyprofessional in het zonnetje. Zij krijgen hier tips & tricks om hun salon nog succesvoller te maken door middel van lezingen over onder andere ondernemen, marketing en social media. Onderwerpen als duurzaam ondernemen, customer journey en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Er zijn onder meer presentaties van Wolfgang Peppmeier van Pepptalk en Mariska Massa Kemper van Slow Beauty Group. Verder vertelt Ilona van Schaijik van Eet & Leef Schiedam bezoekers alles over de invloed van vitamine D en de mogelijkheden van anti oxidanten, carotenoïden en astaxanthine tegen UV-schade van de huid.

Zomerplein, Mindfulness plein en Massage Plein

Verdeeld over de beursvloer zijn verschillende pleinen ingericht. Naast uiterlijke schoonheid is ook innerlijke schoonheid belangrijk. Bezoekers ontdekken het op het Mindfulness plein. Na het succes van het Massage Plein tijdens Beauty Days Gorinchem afgelopen januari, is dit plein ook terug te vinden in Hardenberg. Kathleen Kay van Kathleen Kay Cosmetics en Jeanette Bal van Magneet Massage vertellen alle in- en outs van massage, waarbij de bezoekers op één plek allerlei leuke workshops en demo's kunnen volgen zoals van bamboe en magneet massage. Op het Zomerplein kunnen bezoekers zichzelf even wanen in een tropisch oord. Ze komen tot rust van alles wat ze gezien hebben over hoe ze zichzelf, hun salon, maar ook hun klanten helemaal summerproof krijgen.

Competition Nail It

Eerder dit jaar was de Competition Nail It een grote publiekstrekker in Gorinchem en daarom wordt ook tijdens de editie in Hardenberg deze wedstrijd georganiseerd. Tijdens de zesde editie van deze competitie strijden onder andere (inter)nationale nagelstylisten tegen elkaar voor het Nederlands Kampioenschap. Deelname is mogelijk voor nagelstylisten op ieder niveau; van student tot gevorderd. De competitie vindt plaats op de eerste beursdag en er zijn gedurende de dag zes verschillende wedstrijden namelijk; Salon Success One Tone Gel Polish, Salon Nail Art Gel Polish, Flip & Click, Baby Boom, Poster Summer en Tipbox Summer.

"We zetten twee dagen lang Evenementenhal Hardenberg volledig in het teken van de beautyprofessional om summerproof te zijn! Zo kunnen ze nog voor de zomer zowel producten inkopen, de laatste voorbereidingen voor de zomer(stop) doen en nog even hun kennis opfrissen nu ze een wat rustigere periode tegemoet gaan", aldus Visser.

Beauty Days is op zaterdag 18 en zondag 19 mei te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is vanaf 16 jaar. Voor meer informatie over Beauty Days: www.beauty-days.nl.