Hardenberg

Beatrix podium in Zuidwolde

Ingezonden

Vandaag stonden de eerste wedstrijden op het programma voor onze jong talenten, een leuk toernooi georganiseerd door DOS ZUIDWOLDE.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de dames uit 2013-2014. In deze categorie deden 3 meisjes mee: Jayli Duinkerken, Joan vd Belt en Lisa Doldersum. Nadat ze alle drie een keurige wedstrijd hadden geturnd met toch wel veel spanning omdat dit hun eerste wedstrijd ooit was, was het wachten op de prijsuitreiking. En tot onze verrassing was het een heus Beatrix podium. Joan werd 3e, Jayli 2e en Lisa 1e.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de meiden uit 2012. Hier kwamen 5 meiden in uit voor De Krim: Noor Kroezen, Mieke Mellema, Leona van Ruitenbeek, Demi Wolterink en Britt Timmerman. Ook voor hun was de eerste wedstrijd ooit die ze hebben geturnd. Meiden 2012 was ook de grootste categorie van de dag met wel 32 turnsters. Na de zenuwen iets ingedamd te hebben moesten de dames beginnen op de balk. Niemand is tijdens de oefening van de balk gevallen wat al veel goeds voorspelde voor de rest van de wedstrijd. Na nog super oefeningen te hebben gezien op de vloer, sprong en brug moesten we wachten op de uitslag. Omdat er zoveel meisjes in de categorie zaten werden er 6 medailles uitgereikt. Helaas vielen Leona, Mieke en Noor net naast de prijzen maar wat kunnen deze meiden trots zijn op zichzelf. Demi viel net naast de prijzen maar mocht toch de 4e plaats in ontvangst nemen. Britt mocht uiteindelijk de bronzen medaille omhangen.

Alle meiden kunnen terug kijken op een super dag! Wat hebben we genoten. We kijken nu al uit naar de toekomst met nog meer wedstrijden.